fbpx
Overbruggingsplan COVID-19 crisis al uitgewerkt

GFC NIEUWS- Het overbruggings- en sociaal ondersteuningsplan om gerezen economische en sociale problemen als gevolg van COVID-19 op te vangen, is reeds uitgewerkt.

Het betreft een pakket voor een periode van zes maanden. Zo liet president Desiré Bouterse weten tijdens zijn televisietoespraak zaterdag waarin het staatshoofd een gefaseerde versoepeling van de maatregelen rond COVID-19 in Suriname aankondigde.

Volgens de regeringsleider is de periode van 6 maanden die periode waarin verwacht wordt dat de klap het hardst zal zijn. Tegelijkertijd kijkt de regering ook vooruit. President Bouterse: “Niet alleen omdat we paraat moeten blijven omdat een herhaling van COVID-19 mogelijk is, maar ook omdat de herstelfase, met alles wat in ons vermogen ligt, aangemoedigd en versterkt moet worden.”

De regering heeft daarom 400 miljoen SRD gereserveerd en heeft inmiddels ook behoorlijke internationale financiële steun toegezegd gekregen. Hiermee kan het pakket ondersteuningsmaatregelen bekostigd worden.

“Het gaat om ondersteuning aan de Surinaamse bevolking; de arbeider, de dienstverlener en de ondernemer die als gevolg van de COVID-19 crisis het financieel moeilijk heeft. We hebben het dan over de schaafijsmannen, senioren, mensen met een beperking, het traditioneel gezag, buschauffeurs, bootsmannen, artiesten, enzovoorts,” aldus het staatshoofd, dat eraan toevoegde dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën dit ondersteuningsplan concreter zal toelichten op de persconferentie van maandag.

De president benadrukte dat wij nu moeten volharden en voornamelijk moeten beseffen dat wij niet terug kunnen naar wat wij beschouwden als normaal. “Voorlopig zullen de gezondheidsregels blijven gelden. Dat betekent dat wij ons zullen moeten aanpassen en op een nieuwe manier met elkaar moeten omgaan, en werken,” aldus het staatshoofd.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…