Outbreak Management Team adviseert aanpassing inreisbeleid

GFC NIEUWSREDACTIE- Met het oog op het stijgende aantal coronabesmettingen in Suriname, zegt de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin dat ook het inreisbeleid aangepast zal worden.

In het actualiteitenprogramma To The Point gaf de bewindsman aan dat op advies van het Outbreak Management Team zal gebeuren. Hij zegt dat hierover in regeringsverband is gesproken.

“Je moet geen enkele Covid-positieve of suspected positieve toelaten in je land. Daarom hebben we toen besloten dat mensen – na de toename van het aantal besmettingen in Nederland – een PCR-test moesten overleggen in plaats van een antigeentest. Ook moesten zij na 3 dagen isolatie een negatieve antigeentest overleggen”, stelt Ramadhin.

Wat het aangepaste inreisbeleid zal zijn is nog niet bekendgemaakt door het ministerie van Volksgezondheid.

Het sluiten van ons luchtruim heeft volgens Ramadhin geen zin, vooral omdat nog niet veel bekend was over de nieuwe Covid-19- variant Omicron.

“De WHO geeft zelf ook aan dat het geen zin heeft om abrupte maatregelen te nemen, vooral omdat je nog heel weinig weet over de variant”, haalt de minister aan.

Het toepassen van een isolatiebeleid hoeft volgens de minister niet als het inreisbeleid genoeg veiligheidskleppen heeft.

Als voorbeeld haalt hij aan dat slechts volledig gevaccineerden het land binnen mogen komen, maar als blijkt dat een familielid van de eerste graad is komen te overlijden en de persoon niet is gevaccineerd, gelden er wel andere richtlijnen.