Oudste inwoner Goejaba noemt BEP ‘beste partij’

Opa Bate Sampi, de oudste bewoner van het dorp Goejaba aan de Boven – Surinamerivier, noemt de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) de beste partij om duurzame ontwikkeling te bewerkstelligen in het binnenland.

De 99-jarige man gelooft niet alleen in de goede wil, maar ook in de potentie van de BEP. Hij weet niet meer hoelang hij de partij aanhangt, maar het propagandaspeld op zijn hoed dateert van de jaren tachtig of eerder.

Sampi had op zondag 10 februari hoog bezoek van de BEP-top. Het BEP-hoofdbestuur bracht hem een bezoek tot aan huis in zijn dorp. In afwachting op de delegatie onder leiding van voorzitter Ronnie Asabina zat de opa in een stoel voor zijn huis. D

e voorzitter wilde zijn oren niet geloven toen Sampi hem met een stevige handdruk aanmoedigde om de ingeslagen weg niet te verlaten. Hij spreidde vervolgens zijn handen tot ongeveer schouderbreedte en zei: “De BEP is groot, sterk en groeiende. Ik ben oud, de kracht van vroeger is er niet meer, maar ik ben nog helder. ”

Asabina vond het een eer om Sampi te ontmoeten. De voorzitter vertelde hem over de groeiende aanhang van de partij in zowel Goejaba als Pikin Slee en omliggende dorpen.

Sampi complimenteerde BEP-ondervoorzitter Edgar Dikan voor zijn verrichtingen als minister van Regionale Ontwikkeling. “We zijn hier in het binnenland, we zien hoe hard u uw best doet voor Suriname. Veel partijen willen het binnenland helpen, maar de BEP is de beste partij om het binnenland te ontwikkelen. Ik denk dat de mensen voor jullie zullen stemmen.”

Ook andere partijtoppers kregen van de man een schouderklop en een riem onder het hart.

Dikan bedankte hem voor de bemoedigende woorden en steun aan de regering en de partij. Hij stelde de seniore dorpeling ook ten voorbeeld voor de jongere generaties: “U bent een man van wijsheid, uw woorden doen ons als mens en als partij goed. We zijn trots op uw standvastigheid en uw geloof in de potentie van uw gemeenschap”.

Gelet op het groot en nog steeds groeiend aantal jongeren in de omgeving die zich bij de BEP aansluiten, gelooft Dikan dat zij het voorbeeld van opa Sampi volgen.

Goejaba heeft als grootste Saamaka-dorp een populatie van bijkans 7000 zielen, ruim tweemaal het inwonertal van Coronie.

Tijdens een drukbezochte structurenvergadering diezelfde avond in het dorp, heeft de BEP-top de plaatselijke gemeenschap opgeroepen zich in geen enkel avontuur te laten meeslepen door andere partijen die de komende tijd mooi weer zullen komen spelen.

Asabina benadrukte dat de BEP een partij is die zich laat leiden door de kernwaarden: waarheid, eerlijkheid en wijsheid. Dikan greep de situatie van Sampi aan om te wijzen op het sociaal beleid van de BEP om in de toekomst te gaan investeren in de opvang en begeleiding van bejaarden in het binnenland, bijvoorbeeld door thuiszorg.

De dag daarvoor was de partij ook als groots ontvangen in Pikin Slee. Ook in dat dorp is er veel steun betuigt aan de BEP. Tijdens het weekend werden er 10 kernen, bestaande uit overwegend jongeren, geïnstalleerd in de twee dorpen.

De partij blikt terug op een succesvolle missie naar Goejaba en Pikin Slee. Voor de komende tijd staan er nog meer missies naar verschillende locaties in het binnenland op schema.

Media Team
Partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek

Overige berichten