fbpx

Ouders uit Paramaribo zorgen voor drama omdat hun dochter (38) niet zwanger kan raken

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De ouders van een 38- jarige vrouw uit Paramaribo, Suriname, zorgen binnen hun familie voor dramatische toestanden omdat hun dochter maar niet zwanger kan raken.

Ook de grootouders wiens verwekkers uit India komen willen er geen genoegen mee nemen dat hun kleindochter waarschijnlijk de rest van haar leven kinderloos zal blijven.

De getrouwde vrouw heeft samen met haar levenspartner al sinds het begin van hun relatie meerdere pogingen ondernomen om in verwachting te raken. Echter hebben deze geen succesvol verloop gehad.

Het koppel heeft tevergeefs doktoren geraadpleegd, gebedsdiensten georganiseerd en in heeft in een ultieme poging zelfs een bonumang (charlatan) bezocht aan wie ze duizenden euro’s hebben betaald.

De lifestyleredactie van GFC Nieuws verneemt dat het stel geestelijk uitgeput is van het onvruchtbaarheidsprobleem en zich eigenlijk al erin berust heeft dat ze geen kinderen kunnen krijgen.

Echter dwingen de ouders van de vrouw hen om desnoods naar het buitenland te gaan om hulp te zoeken. Hierover zijn er meerdere hoogoplopende ruziewoordenwisselingen geweest en wordt bovendien de oorzaakschuld gegeven aan de man.

BEKIJK OOK
Geldproblemen vaker oorzaak echtelijke ruzies in Suriname

De man zou vroeger een chlamydia infectie hebben opgelopen.

De wrijvingen binnen de familie lopen hoog op, omdat ook een deel van de jongere zussen en broers van de vrouw zich openlijk met de kwestie bemoeien en de schuld leggen bij hun zwager.

MINDER VRUCHTBAAR DOOR SOA

De gezondheidsredactie van GFC Nieuws vroeg aan de Europese topexpert Jonathan Clarke of het inderdaad zo is dat een eerder opgelopen SOA de oorzaak kan zijn van een verminderde spermakwaliteit.

Volgens hem is er bij een abnormale kwaliteit of productie van het mannelijk zaad soms inderdaad sprake van een link met onder anderen gonorroe, HIV en chlamydia.

“Maar de kans dat je als man helemaal onvruchtbaar wordt wanneer je slechts 1 keer chlamydia hebt opgelopen is bijzonder klein. Indien dat veel vaker is gebeurd, wordt het risico wel ietsje groter”, aldus Jonathan Clarke tegenover GFC.