fbpx
Ouders moeten geen geld gaan opeisen van crèches

GFC NIEUWS- Ouders die voor de maand maart reeds vooraf oppas voor hun kinderen betaald hadden, moeten geen geld van de crèchehouder gaan opeisen, benadrukt minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

De bewindsman reageerde op de ruis die is ontstaan nadat hij eerder tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam op deze kwestie was ingegaan. De bewindsman verduidelijkt te hebben aangegeven dat de ouders voor de maand maart twee weken tegoed hebben van de crèchehoudsters.

“Want veel van de ouders hadden al betaald, terwijl er geen crèche was vanwege corona,” aldus minister Misiekaba. Hij benadrukt dat de ouders in samenspraak met de leiding van de dagverblijven invulling moeten geven aan de verrekening van het tegoed. “Het is niet dat u uw geld moet gaan opeisen,” benadrukt de bewindsman andermaal. Er kan volgens hem bijvoorbeeld worden afgesproken dat er in september voor een week niet betaald wordt.

Minister Misiekaba wijst erop dat de crèches ook hun vaste lasten hebben en dus geen contant kunnen retourneren. Hij legt verder uit dat de ouders voor april en de volgende maanden gewoon in conclaaf moeten treden met de crècheleiding zoals ze al gewend waren om met elkaar afspraken te maken.

“Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting kan daartussen niet komen,” zegt de bewindsman. Volgens hem zou het, indien de COVID-19 situatie zich niet had voorgedaan, van 9-20 april normaal ook Paasvakantie zijn. Er zijn ouders die ook gewoon betalen voor de vakantieperiode, terwijl sommigen voor een heel jaar vooraf betalen. “Dus men zou gewoon betalen, if corona no ben de,” aldus minister Misiekaba.

Hij drukt de ouders op het hart te overleggen met de leiding van de crèche aan wie zij hun kind toevertrouwen, dit omdat veel ouders een jarenlange en heel goede band hebben met de opvanginstellingen. Het gaat volgens hem niet om een zaak waar het ministerie in kan komen.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…