Ouders in Paramaribo weigeren hun kinderen komende week naar school te sturen

GFC NIEUWS– “Ik weiger mijn kind volgende week nog naar school te sturen. Desnoods is het een verloren schooljaar, het interesseert mij helemaal niets meer. Maar ik wil het risico gewoon niet nemen”, schrijft een bezorgde moeder in een besloten Whatsapp groep in Paramaribo.

Zij is niet de enige. Binnen de groep hebben veel meer ouders aangegeven dat ze hun kinderen de komende periode thuis zullen houden en het verloop rond de coronavirusbesmettingen eerst rustig willen afwachten. Hoewel kinderen onder de 10 jaar minder gevoelig blijken te zijn voor het virus, zijn ze wel in staat hun ouders, grootouders en andere volwassenen met wie ze in contact komen te besmetten.

Vrijdag pleitte een groep ondernemers al voor het sluiten van alle scholen in heel Suriname vanaf komende maandag. Ze zijn van oordeel dat de gezondheid van de gemeenschap altijd moet prevaleren en er veel strengere maatregelen moeten worden getroffen. Het is onduidelijk of de regering het voorstel in overweging neemt.

Verscheidene internationale epidemiologen zijn van oordeel dat virusbesmettingen beter kunnen worden voorkomen door maatregelen in een beginstadium te treffen. Het is dus niet raadzaam om te wachten tot er meer besmettingsgevallen zijn geconstateerd in ons land, alvorens de scholen te sluiten.

Buitenlandse deskundigen vertelden zaterdag al aan GFC Nieuws dat Suriname mogelijk volledig gevrijwaard was gebleven van coronavirusbesmettingen, indien het besluit van de regering om de landsgrenzen te sluiten, veel eerder werd genomen.

Overige berichten