fbpx
Ouders geïnformeerd over status Surinaamse studenten in China

GFC NIEUWS- De ouders en of verzorgers van de Surinaamse studenten die in China vertoeven, zijn uitgebreid geïnformeerd over de situatie in China met betrekking tot de uitbraak van het Coronavirus.

Minister Andre Misiekaba ad-interim van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur voerde het gesprek samen met de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en die van Volksgezondheid, Antoine Elias.

Elk van hun gaven aan dat afreizen van deze studenten naar Suriname is af te raden, omdat de kans zeer groot is om tijdens de lange af te leggen reis, besmet te raken met het virus. Het indammen van het virus is topprioriteit van de Surinaamse regering.

Gezien de strekking van China moeten reizigers meerdere vluchten in China nemen om Suriname te bereiken. Er is momenteel een tijdelijke lockdown in China wat betekent dat niemand China mag binnenkomen of verlaten.

De regering van China heeft verder een quarantaine van 2 weken ingesteld. Er wordt dan grondig onderzoek verricht naar besmetting bij die personen met het virus.

Het binnen- en buiten treden van China wordt echter moeilijker gezien vliegmaatschappijen vluchten naar China periodiek opschorten. De regering aldaar heeft de samenleving gevraagd de preventiemaatregelen in acht te houden, waaronder binnen blijven in de woning.

Een panel van technische deskundigen, bestaande uit de waarnemend directeur Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, waarnemend directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, Luziano Truideman en het hoofd van Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten, Gerda Kajuffa, zijn dieper ingegaan op de details en beantwoording van de gestelde vragen.

De ouders en verzorgers hebben hun bezorgdheid geuit. De grootste bezorgdheid is de aanschaf van drank en voedingsmiddelen, gezien er haast geen bedrijvigheid is in China. Ook banken zijn momenteel gesloten, waardoor er geen toegang is tot financiën. Hiernaast zijn er ook adviezen gegeven.

Misiekaba heeft met zekerheid aangegeven dat de genoemde zorgpunten spoed aandacht van de regering krijgen. Ambassadeur Patty Chen in China, die ook aan deze bijeenkomst participeerde via video-chat, heeft de notities genomen.

Alle actoren zullen samen werken om de 43 studenten in China te ondersteunen in deze periode.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.