fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Oude skeletten hand-in-hand begraven en bekend als ‘Lovers of Modena’ waren mannen

GFC NIEUWS- Twee oude skeletten die hand-in-hand zijn begraven, meer bekend als de ‘Lovers of Modena’(Minnaars van Modena), waren beide mannen, volgens een nieuw onderzoek.

Aangenomen werd dat het paar, van wie wordt aangenomen dat stierf tussen de 4e en 6e eeuw, een man en een vrouw was.

Maar onderzoekers van de Universiteit in Bologna, Italië, gebruikten een nieuwe techniek om de gender vast te stellen door proteïne in hun tandglazuur te analyseren.

“Toen de skeletten warden ontdekt, werd meteen aangenomen dat ze een man-vrouw koppel waren,” werd aangehaald in de ‘Nature research journal’.

De wijze waarop het paar werd begraven, “representeert een vrijwillige uitdrukking van inzet of committering tussen twee individuen” en was niet een normale begrafenispraktijk.”

OOK INTERESSANT
Wegomlegging in verband met krijgsraadzitting vandaag

Zij warden in 2009 ontdekt in de Ciro Menotti dodenstad in Modena, Italië, naast 11 andere skeletten. Sommige hadden verwondingen die zij hoogstwaarschijnlijk opliepen tijdens de oorlog.

De twee “minnaars” kunnen “oorlogskameraden of vrienden zijn, die samen zijn gestorven tijdens een schermutseling en dus samen begraven”, zeggen de onderzoekers.

Ze konden ook familieleden zijn, en alhoewel niet kan worden uitgesloten dat ze geliefden waren, was het in die tijd ongewoon dat ze hand-in-hand begraven zouden worden, vanwege de houding tegen homoseksualiteit in die periode.