fbpx

Oud-minister Lackin wordt vandaag begraven met staatseer

GFC NIEUWS- Ex-minister Winston wordt vandaag begraven met staatseer.

President Desiré Bouterse heeft vrijdag het condoleanceregister, in verband met het verscheiden van de oud minister Winston Lackin getekend.

Behalve het staatshoofd hebben ook de vicepresident Michael Ashwin Adhin en leden van de raad van ministers hun medeleven getoond tijdens dit moment.

De verschillende regeringsleden spraken van het heengaan van een belangrijke schakel binnen de regering. “Het altijd positief zijn” van ex-minister Lackin is door velen aangehaald als iets dat enorm gemist zal worden”.

De mogelijkheid tot het tekenen van dit register werd geboden op vrijdag 15 november, op het Presidentieel Paleis, waar andere hoogwaardigheidsbekleders en leden van het corps diplomatique het register tekenden.

BEKIJK OOK
Artiesten Shivam Rajaram en Raymond Ramnarine brengen beleefdheidsbezoek aan president Santokhi

Ex-minister Lackin overleed op maandag 11 november na een kortstondig ziekbed. Hij is in het eerste Kabinet Bouterse minister van Buitenlandse Zaken geweest.

In het huidig Kabinet is de overleden staatsman door de president aangewezen als Ambassadeur in Algemene Dienst op het Kabinet van de President en als zodanig werd hij belast met de coördinatie van het Milieubeleid.