fbpx

Oud-marinier vrij na mishandeling en bedreiging, arrestatiebevel voor vrouwelijk slachtoffer

Redactie GFC Nieuws — Justitie in de Amerikaanse staat Texas trekt de aanklacht tegen L’Daijohnique Lee in. De vrouw werd vervolgd omdat zij een autoruit had ingeslagen. De bestuurder van de auto, Austin Shuffield, had haar mishandeld en met een pistool bedreigd.

Vuistslagen

Lee stopte op 21 maart in de wijk Deep Ellum in de stad Dallas op een eenrichtingsweg omdat zij de weg van de verkeerde kant was ingereden – een “simpele vergissing”, zei zij. Oud-marinier en barkeeper Shuffield stapte uit zijn truck en zei dat zij de toegang tot een parkeerplaats versperde.

Toen zij de parkeerplaats opreed om de weg vrij te maken, volgde Shuffield haar en viel haar aan. De vrouw probeerde het alarmnummer te bellen, maar Shuffield sloeg de telefoon uit haar hand.

Op filmbeelden die een getuige maakte, is te zien hoe de man de telefoon wegslaat en haar meerdere malen met de vuist slaat. Hij bedreigde Lee ook met een pistool.

Misdrijf

Shuffield werd opgepakt op verdenking van openbare dronkenschap, mishandeling, inmenging bij een noodoproep, onwettig dragen van een wapen en zware mishandeling met een dodelijk wapen. Vervolgens werd hij vrijgelaten omdat hij slechts van “lichte overtredingen”  werd verdacht.

Tijdens zijn verhoor verklaarde hij dat Shuffield een ruit van zijn truck met een zwaar voorwerp had ingegooid. Vanwege de omvang van de schade – meer dan 3000 dollar – werd dat aangemerkt als een misdrijf.

BEKIJK OOK
President roept jarige CLAD op uitdagingen aan te gaan

De vervolging gaf daarom dinsdag een arrestatiebevel uit. Woensdag werd dat echter ingetrokken.

 

Geschokt

Burgerrechtenadvocaat Lee Merritt verklaarde op sociale media dat hij geschokt was dat de politie de vrouw in staat van beschuldiging had gesteld nadat ze was aangevallen.

“Een zwarte vrouw, alleen op een donkere parkeerplaats, wordt gestalkt, lastiggevallen en mishandeld door een witte man,’ zei hij op Twitter.

“Hij zwaait met een pistool, slaat haar telefoon weg als ze om hulp probeert te bellen. Dan mishandelt hij haar genadeloos met slagen tegen het hoofd. De politie van Dallas heeft zojuist een manier gevonden om HAAR van een misdrijf te beschuldigen.”