fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Oud-commissaris van politie Henry Peneux ten grave gedragen

GFC NIEUWS-Oud-commissaris van politie Henry Bernice (Henk) Peneux, de verkeerspraatje-presentator en bestuurslid van Robinhood is woensdag ten grave gedragen.

De oud-politieman in hart en nieren, zoals hij werd beschreven door de verschillende sprekers tijdens de uitvaartplechtigheid, overleed op 15 juli op 83-jarige leeftijd en gisteren met staatseer naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Tijdens de uitvaartdienst in de Grote Stadskerk kwamen velerlei sprekers aan het woord die vrijwel dezelfde ervaringen hadden met Peneux.

Hij werd ook beschouwd als de verkeersdeskundige binnen het politiekorps die alle verkeersontwikkelingen, zowel nationaal als internationaal volgde.

Peneux was ook een sportman, jarenlang bestuurslid geweest van Robinhood en tot zijn heengaan voorzitter van de decoratiecommissie op het kabinet van de president.

OOK INTERESSANT
Bodybuilding delegatie goed aangekomen op Barbados

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie gaf aan dat hij Peneux heeft ervaren als een zeer principieel en gedisciplineerd persoon. Strengheid en het vaderschap over de pupillen die in dienst moesten komen, straalde hij uit, beschrijft de Justitieminister die ook is onderwezen door de overleden oud-politiecommissaris.

De bewindsman gaf verder aan heel veel van hem te hebben geleerd en dat hij als voorbeeldfiguur zal worden herdacht binnen de organisatie van het Korps Politie Suriname (KPS).