fbpx
OS Dijkveld winnaar handenwassen scholenwedstrijd

De OS Dijkveld is vrijdag winnaar geworden van de handenwassen scholenwedstrijd. Op de tweede plaats eindigde de Nabawischool, terwijl de St. Ignatiusschool de derde plek heeft weten te bezetten.

De deelnemende scholen hebben op sfeervolle wijze in zang, dans en/of toneel uitgebeeld waarom handen wassen zo belangrijk is voor de gezondheid. De O.S. Dijkveld had het vorig jaar de scholenwedstrijd ook al gewonnen en heeft haar kampioenstitel dus weten te prolongeren. Zij kreeg als grote winnaar opnieuw de kampioenswisseltrofee uitgereikt. Leerlingen en leerkrachten van alle winnende scholen ontvingen onder meer een medaille en de scholen krijgen naar hun plek op de winnaarslijst ook handhygienesystemen en/of refills.

Bijzondere bijdragen kwamen van de Kennedyschool voor leerlingen met een gehoorbeperking en de Louis Brailleschool voor blinde en slechtziende kinderen. Vanwege de inclusiviteitsgedachte heeft de organisatie gemeend om deze bijzondere scholen ook te betrekken voor de vierde editie van het scholentoernooi. Van het management van Clevia Park, waar het evenement werd gehouden, kregen beide scholen een uitnodiging om een zondag te komen ontbijten op het park en te genieten van alle activiteiten, waaronder hengelen, paardrijden, treintje rijden, knutselen en schminken.

Het scholentoernooi maakt deel uit van het handenwassenprogramma en wordt jaarlijks georganiseerd door Intermed Caribe in samenwerking met haar partners BOG, RGD, de districtscommissariaten Noord-Oost en Zuid-West. Zij worden hierin ten volle ondersteund door voedseltechnoloog Ricky Stutgard.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.