fbpx

Oriëntatiebezoek regeringsdelegatie aan Nickerie

Een regeringsdelegatie heeft woensdag een oriëntatiebezoek gebracht aan het district Nickerie.

De delegatie stond onder leiding van de minister Justitie & Politie, Stuart Getrouw. Verder zijn afgereisd de ministers van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle, Ronni Benschop van Defensie, Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTC) en Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

Tevens waren in de delegatie functionarissen van de ministeries van Financiën (Douane), Volksgezondheid, Landbouw, Veeteelt en Visserij (Veterinaire Dienst), en BOG.

De delegatie heeft zich op verschillende plekken langs de Corantijnrivier begeven om de plaatselijke situatie waar te nemen, alwaar het personen- en goederenverkeer tussen Suriname en Guyana plaatsvindt.

Na de oriëntatie is de delegatie tot het besluit gekomen om de regulering en een verhoogde grenscontrole zo spoedig mogelijk plaats te doen vinden.

In dit kader zullen de ministers van Defensie en OWT&C ervoor zorg dragen dat alle faciliteiten voor controleposten aanwezig zijn. Er zal als tijdelijke oplossing een tweede controle post worden opgezet op het Corantijnstrand.

BEKIJK OOK
‘Taki Fiti Du’ thema Dag van de Marrons

De regering is reeds aangevangen met een verscherpte surveillance door het leger op de rivier en verscherpte gezamenlijke controle door het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger op verschillende plaatsen in Nickerie.

Voorts is per onmiddellijke ingang de controle door het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname verscherpt aan de grens alsmede de post Burnside in Coronie.

Per 1 augustus krijgen de controleposten een permanente structuur. Tevens zal de militaire post te Clarasluis worden versterkt.

In het kader van een algemene aanpak van de grenscontrole zal dezelfde regeringsdelegatie maandag een oriëntatiebezoek brengen aan de grenspost te Albina.