fbpx

Ordening dorp Cottica aan de Lawa

Het dorp Cottica aan de Lawa, in het Lawa gebied, is het enige Marron dorp aan Surinaamse zijde. Bewoners van dit dorp ondervinden enorm veel last van de werkzaamheden van de skalians en andere activiteiten, die een negatieve invloed hebben op hun leefomstandigheden.

De districtscommissaris (dc) van Tapanahony, August Bado, heeft in de week van 18 oktober een oriëntatiebezoek gebracht aan het Lawa gebied. Dit in verband met een ordening die gepland is voor dat gebied.

Samen met de politie, de brandweer en het BOG, is de burgervader druk bezig te werken aan de structuur om op die manier de lokale bevolking, de ondernemers en iedereen die daarbij betrokken is, betere omstandigheden te bieden om te kunnen arbeiden.

OOK INTERESSANT
Verongelukte bromfietser viel eerst op wegdek en werd aangereden

In dat kader is er ook een bezoek gebracht aan Maripa Sula, een belangrijk grensgebied tussen Suriname en Frans-Guyana. Het doel van dit bezoek was om te praten over het beleid dat wordt ingezet aan de grens, om te komen tot een goede verstandhouding tussen de twee landen.

”Het was een openhartig gesprek waarbij de mensen aan de overzijde hebben aangegeven bereid te zijn samen te willen werken met de Surinaamse dc en er is besloten om zo snel mogelijk een vervolggesprek te hebben”, sprak dc Bado.(GFC)