fbpx
Facebook Pagelike Widget

Orde van Advocaten stelt niets voor

Wederom heb ik moeten constateren dat de Orde van Advocaten in Suriname onder voorzitterschap van Harris Monorath niet veel voorstelt en slechts een papieren tijger is.

Het bovenstaande heb ik al in een artikel “Is de orde van advocaten in Suriname tandeloos” van 21 maart jongstleden mogen vaststellen.

Het is toch te gek voor woorden dat de orde een lid, dat heeft gefraudeerd en gestolen nu in de slachtofferrol wenst te plaatsen in plaats van haar te schorsen tot nader order.

Minister Belfort heeft terecht deze zaak in het DNA aan de orde gesteld. Hij heeft met zijn actie duidelijk aangetoond dat de rechterlijke macht een corrupt zootje is en de wetgevende macht er geen donder aan doet. Ook heeft hij aangetoond dat het tijd wordt om daar schoon schip te houden.

Zowel de voormalige procureur generaal ( Subhas Punwasi) als de oud-officier van justitie Chandra Algoe, moeten worden vervolgd.

Bepaalde figuren hebben hun mond vol van transparantie en corruptie. Publiceer het hele dossier, dan zullen we zien wie de echte fraudeurs, boeven en witte boorden-criminelen zijn.

Ook de huidige orde van advocaten mag wat mij betreft op de vuilstortplaats worden gedeponeerd. Je gaat je langzaam maar zeker afvragen in hoeverre zij ook deel uitmaken van de corrupte handelingen.

Vol afschuw moet ik constateren dat jullie je beroep onwaardig zijn.

Nu de orde haar ballen moet tonen, durft ze niet.

Jullie moeten je diep schamen!!!!!!

Ik heb meer respect voor een zwerver dan voor jullie.

Orlando Samson

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.