fbpx

“Oranje karavaan raast door Commewijne”

In zeer korte tijd heeft de jongeren stootgroep onder leiding van het hoofdbestuurslid lid Dhiradj Soekhai en de leden Preshand Baldew en Mark Lall, wederom een aantal wagons van de Oranjetrein gevuld met nieuwe VHP’ers.

Bijkans 400 mensen waren aanwezig bij de VHP-meeting die gehouden is ten huize van Soekhai.

Onder de aanwezigen waren ook een groep leerkrachten uit Commewijne die zich onbevreesd hebben gebundeld om de krachten te geven aan de VHP. “Mensen zijn nu niet meer bang voor rancune en intimidatie, ze hebben slechts één doel om via de Oranje beweging Suriname te helpen redden. Aan de kantlijn blijven staan is geen optie meer.

Door openlijk uit te komen voor de Oranje partij moeten anderen geïnspireerd worden om niet in de ‘katibo’ (onderdrukking) van de huidige regeringspartij te blijven, maar mede- redder van Suriname te worden. Op 1 juli, de dag waarop wij de afschaffing van de Slavernij gedenken, hebben heel veel jongeren uit Alkmaar zich bevrijd, door zich bij de Oranje Partij aan te sluiten”, haalt de partij aan in een bericht.

Onder de sprekers bevonden zich, jeugdparlementariër Hakiem Lamohamed, Max Pobosie, Chandenie Girjasing, Jimmy Kromopawiro, RR lid Edje Edison, Soerjani Mingoen en andere jongeren uit Commewijne. Ongeveer 100 first voters uit Alkmaar hebben zich aangesloten bij de VHP.

Het RR-lid Edje Edison van de NDP heeft zijn mensen opgeroepen dezelfde weg te bewandelen om de Orange partij te ondersteunen. “De weg die wij bewandeld hadden blijkt een heilloze weg te zijn. Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Wij waren verdwaald, maar hebben de weg gevonden”. Voor hem is de NDP een gepasseerd station. Ook de NDP-coördinator van Mariënburg heeft zijn volledige steun toegezegd.

Soerjani Mingoen: “ik ben nu bij de VHP omdat ik rechtvaardige mensen zoek die voor een rechtvaardige samenleving kunnen creëren. Dat is steevast mijn antwoord als men mij als Javaan vraagt wat ik bij de VHP doe”.

BEKIJK OOK
Begin oktober gesprek tussen president Suriname en Guyana over visvergunningendispuut

Asis Gajadien, ondervoorzitter van de VHP: “op 19 januari 2019 is de Oranje beweging in de eerste versnelling van start gegaan. Nu merken wij dat wij eerder dan gepland in de 2e versnelling zijn beland. Dat hebben wij aan u te danken. U heeft vandaag wederom bewezen hart te hebben voor de VHP”.

“Dit is een andere trein. De Oranje trein en wij hadden gedacht om bij deze stopplaats een wagon te vullen. Met spoed hebben wij 4 lege wagons moeten aanrukken”, begon voorzitter Chandrikapersad Santokhi zijn speech.
Hij memoreerde de geschiedenis op deze speciale dag, Keti Koti.

Deze dag is door toedoen van de VHP in de persoon van wijlen VHP-voorzitter Jagernath Lachmon, verheven tot nationale vrije dag ter bezinning. Ook is door de VHP-minister van Justitie en Politie, wijlen Jnan Adhin, artikelen uit het wetboek van Strafrecht geschrapt die het belijden van het winti-geloof door de vrijgemaakten verbood.

“Zie daar de bijdrage van de VHP in het daadwerkelijk ervoor zorgen dat mensen in onze gemeenschap in volledige vrijheid kunnen leven. Vandaag sta ik hier voor u met de boodschap van hoop. Mensen het is nog niet te laat. Wij bundelen alle Surinamers. Wij zijn overal bezig Surinamers te ondersteunen om uw vrijheid terug te brengen. Geef de hoop niet op. Maar niet onder leiding van deze regering.

Kies voor rechtvaardige en eerlijke leiders en u zult merken dat uw leven drastisch verbeterd zal worden. U zult bevrijd worden. Neem alle pakketten, smartphones, percelen en alle materiele dingen die zij u willen geven. Het is uw geld en u hebt er recht op. Maar laat u daardoor niet weer in de ketenen slaan. Maakt u de juiste keus”, aldus Santokhi.