fbpx
Opzettelijke vernietiging landbouwinfrastructuur in Nickerie

GFC NIEUWS- Tijdens routinecontrole van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij in Henar, is gebleken dat een groot landbouwbedrijf ertoe is overgegaan een dam door te steken.

Via een pompinstallatie is binnen korte tijd grote hoeveelheden water naar het areaal van dit bedrijf getrokken.

Door de asociale handeling van het bedrijf kunnen boeren die verder in het gebied liggen, niet beschikken over voldoende irrigatiewater, omdat het waterpeil dan heel snel daalt. Deze handeling moet ook gezien worden als beschadiging van overheidseigendommen en is bij wet strafbaar gesteld.

Na overleg met de coördinator regio west van LVV, heeft de ressortleider in dat gebied de politie in kennis gesteld van deze strafbare handeling. Deze gaf aan de ondernemer de opdracht om de dam terstond in originele staat terug te brengen.

Het is haast elk seizoen het geval dat men ertoe overgaat, overheidsdammen door te steken om zodoende rechtstreeks water uit de irrigatieleiding te trekken. Dit brengt met zich mee dat andere boeren worden gedupeerd en dat de infrastructuur wordt vernietigd. De overheid geeft jaarlijks heel veel uit, om deze landbouwinfrastructuur in stand te houden en zal dus niet toestaan dat deze wordt beschadigd.

De medewerkers van LVV zullen de controle regelmatig blijven uitoefenen zodat de infrastructuur nog de boeren geschaad worden. Vooral in deze periode van watertekort doet het ministerie een dringend beroep op alle boeren zo efficiënt mogelijk om te gaan met irrigatiewater. Het is ten strengste verboden om overheidsdammen door te steken om zodoende rechtstreeks water uit de irrigatieleiding naar arealen te trekken.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.