fbpx

Optimistische of gelukkige tieners later gezondere volwassenen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een recente studie in het Journal of the American Heart Association suggereert dat de percepties van tieners, met name zwarte jongeren, over hun leven hun cardiometabole gezondheidsrisico op volwassen leeftijd kunnen beïnvloeden.

Tieners met hogere niveaus van optimisme, geluk, zelfrespect, verbondenheid en zich geliefd en gewild voelen, hebben een betere kans om een goede cardiometabole gezondheid te bereiken in hun 20s en 30s, volgens een recente studie gepubliceerd in het Journal of the American Heart Association.

“We hebben de afgelopen decennia veel geleerd over de impact van discriminatie en andere sociale risico’s waarmee jongeren van kleur worden geconfronteerd die hun verhoogde percentages van cardiometabole ziekte kunnen verklaren, maar er wordt veel minder aandacht besteed aan de inherente sterke punten die ze bezitten en de manieren waarop die sterke punten kunnen worden gebruikt om gezondheidsgelijkheid te bevorderen,” zei hoofdonderzoeksauteur Farah Qureshi.

OOK INTERESSANT
Te vroeg geboren kinderen hebben meer kans op astma op volwassen leeftijd

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat mentale welzijnscomponenten zoals optimisme en geluk op de lange termijn een positieve invloed kunnen hebben op de cardiometabole gezondheid.

Terwijl eerdere studies zich voornamelijk richtten op oudere volwassenen, neemt deze nieuwe studie de impact eerder in het leven onder de loep en omvat een uitgebreidere meting van cardiometabole gezondheid die bloedsuiker- en ontstekingsindicatoren omvat.