fbpx

Oproep SDG Jeugdambassadeurs aan ministerie OWC

GFC NIEUWS- De SDG Jeugdambassadeurs erkennen het belang van onderwijs. Het belang is eveneens vertolkt als een van de Sustainable Development Goals.
Onderwijs is een van de belangrijkste elementen voor de ontwikkeling van de mens. Jongeren zijn de toekomst en hebben recht op goed en kwalitatief onderwijs.
Covid-19 heeft wereldwijd haar intreden gedaan in verschillende landen waaronder ook ons geliefd land Suriname en heeft er toe geleid dat het leerproces gestagneerd is. Het ministerie heeft aangekondigd dat het fysiek onderwijs aanvangt op maandag 6 juli 2020, waarbij leerlingen van de examen klassen op alle niveaus, de scholen moeten bezoeken.
De Jeugdambassadeurs zijn niet tegen dit besluit, omdat het schooljaar niet verloren mag gaan, maar roept het ministerie op om goede voorzorgsmaatregelen te treffen voor het waarborgen van de gezondheid van de leerlingen en leerkrachten.
Door het steeds toenemen van het aantal besmettingen is deze een gewaagde stap en moet niets aan het toeval overgelaten worden. Faciliteiten zoals: stromend water, meerdere kraan punten, handzeep, tissues, neus- en mondkapjes en handsanitizers moeten aanwezig zijn op de desbetreffende scholen.
Verder zijn de thermometers van belang voor het meten van de temperatuur van de leerlingen en leerkrachten. De inrichting van de leslokalen moet van dien aard zijn dat de fysieke afstand van minimaal 1.50m tussen leerlingen en leerkrachten in acht genomen wordt. Ook is voldoende controle tijdens de pauzes van belang voor het waarborgen van de fysieke afstand.
Graag zien wij dat het ministerie een checklist presenteert voor aanwezigheid van de voorgenoemde faciliteiten, getekend door het ministerie van OWC, VGZ en het Covid-Managementteam. Deze checklist zal zichtbaar moeten zijn voor ouders en verzorgers, leerlingen en leerkrachten.
Wij appreciëren dat het ministerie alles eraan doet om het schooljaar ondanks de situatie, goed af te sluiten. De leerlingen moeten daarom hun uiterste best doen, ondersteund door ouders of verzorgers, om dit schooljaar toch met succes af te ronden.
Wij roepen ouders, leerkrachten en in het bijzonder de leerlingen op om de gestelde maatregelen stipt op te volgen in het belang van de gezondheid van de totale samenleving.
SDG Jeugdambassadeurs

BEKIJK OOK
Santokhi op Saamaka Daka: gaat u ook na hoe u op uw wijze kan bijdragen om in vrijheid, eenheid en met respect voor elkaar, Suriname duurzaam te ontwikkelen