fbpx

Oproep politie om strengere Covid-19 maatregelen na te leven

GFC NIEUWS- Het Korps Politie Suriname doet een dringend beroep op iedereen binnen de grenzen van Suriname om zich te houden aan de maatregelen afgekondigd door president Bouterse op maandag 1 juni in verband met de Covid-19-pandemie.

De maatregelen zijn:

1: Een partiële lockdown in heel Suriname beginnende op dinsdag 2 juni, vanaf 6 uur in de middag tot 6 uur in de ochtend van de volgende dag.

2: Samenscholingen worden teruggebracht naar maximaal 5 personen.

3: De brug bij Stolkertsijver voor beweging van personen in beide richtingen is afgesloten, met uitzondering van noodzakelijke diensten, de veiligheids- en gezondheidsautoriteiten.

4: Stopzetting van het vliegverkeer voor passagiers van en naar de volgende dorpen in het binnenland met name: Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Cottica aan de Lawa, Tabiki, Antino, Anapaike, Oelemarie, Gaakaba en Albina. Het vervoer van goederen blijft vooralsnog toegestaan.

5: De grenzen via land, water en lucht blijven gesloten voor personen.

BEKIJK OOK
LVV-minister Sewdien installeert Raad van Overleg voor Zeevisserij

6: Crèches, heropende markten, casino’s en horeca bedrijven zijn weer gesloten voor bezoekers en alle bedrijven moeten terug naar de hoogste voorzorgsmaatregelen.

De politie, als een der werkarmen van de overheid, moet erop toe zien dat de boven vermelde maatregelen nageleefd worden. Het is daarom dat aan de samenleving wordt gevraagd hun medewerking te verlenen aan de politie door zich te houden aan de maatregelen.

Van ouders of verzorgers verwacht de politie dat zij erop zullen toezien dat hun minderjarige kinderen vanaf zes uur in de middag niet meer op of langs de openbare weg zullen zijn.” U bent de hoofdverantwoordelijke voor uw kroost.”

De politie heeft niet de verplichting om overtreders van de lockdown van voeding te voorzien.