Oproep om Surinaamse homo’s dood te schieten is schandalig, zegt verontrust homokoppel

“Het is schandalig dat een homohater via de Facebook pagina van GFC Nieuws een oproep heeft gedaan ons dood te schieten. De haat tegen ons zit zo diep bij veel mensen, de beledigende commentaren zijn hartverscheurend. Wij voelen het door merg en been en eisen dat de regering maatregelen treft tegen allen die ons bedreigen en beledigen”, zeggen de twee homoseksuelen J.J. en R.G. die al 4 jaren een liefdesrelatie hebben.

Het homokoppel reageert op de vele haatreacties die binnenstroomden na publicatie van een bericht https://www.gfcnieuws.com/aantal-surinaamse-manvrouwen-homos-en-jongens-die-als-meisjes-doen-zal-toenemen/ op GFC. In het bericht leggen buitenlandse medische experts uit dat er sprake zal zijn van onder meer een toename van het aantal homoseksuelen in ons land.

Zo schrijft Ramon Naraim: Zulke mannen moeten dood geschoten worden.  Glenn Kluivert alles draait om geld daarom verkopen zij hun achterwerk voor 100 srd schandelijk vraag mij af waar is de afdeling jeugdzaken mee bezig.

Anderen adviseren subtiel via het sociale medium om een zweep of bezemsteel te gebruiken om homo’s aan te pakken. Zo schrijft  Susyanti Marsidin op Facebook: Een zweep , badslippers, bezemsteel of broekriem doen soms wonderen. Want sommigen willen zich gewoon aanstellen en opvallen met hun afwijkend gedrag! Zogenaamd mode.

Het homokoppel zegt verder dat een meerderheid personen in ons land een verkeerd beeld heeft. “Wij zijn net als alle andere mannen. Alleen vallen wij niet op vrouwen, maar vinden wij  mannen aantrekkelijk. Heteromannen raken opgewonden van een vagina, wij van een anus en penis”. 

“Voor de rest verschillen wij niet veel en bovendien doen wij niemand kwaad. Het enige dat wij vragen is om ons te respecteren en ons niet de dood toe te wensen. Ook de vele beledigingen zijn onnodig kwetsend voor ons”, is hun mening.

Een andere homofiel waarschuwt personen die hun woede middels ‘scheldpartijen’ uiten op Facebook. “Jullie moesten eens weten hoeveel getrouwde mannen en zogenaamde heterojongens met vriendinnen in het geheim seks hebben met homomannen. Het kan net zo goed je man, vader, zoon, broer of vriend zijn. Geloof mij maar, ik ken een heleboel persoonlijk, ze zijn zeer talrijk en je zou het nooit van ze verwachten. Dus schreeuw  of scheld niet te snel”, klinkt zijn waarschuwing.

Overige berichten