fbpx
Oproep noodhulp Kwamalasamutu

GFC NIEUWS- De bewoners van het dorp Kwamalasamutu zijn al meer dan twee weken verstoken van elektriciteit, ze zitten letterlijk in het donker en hebben in deze Covid-19 situatie, ook tekort aan allerlei basisgoederen.

Met de Covid-19-maatregelen wordt het met de dag moeilijker om te kunnen overleven. De misstanden van het binnenland zijn intussen onder de aandacht gebracht van VHP-voorzitter Chan Santokhi.

Zij hebben dringend hulp nodig en via de VHP-structuren hebben ze een oproep gedaan aan de partij voor noodhulp.
De VHP-voorzitter geeft aan dat dit soort misstanden prioriteit genieten en heeft er gelijk werk van gemaakt om de mensen in nood te helpen. “Mensen helpen in nood is een kenmerk van de VHP.”

Donderdag is een vlucht uitgevoerd met brandstof en basisgoederen naar het dorp Kwamalasamutu, en de bewoners aldaar beschikken nu weer over elektriciteit en voedsel.

Santokhi benadrukt dat zijn speciale aandacht uitgaat naar al de mensen die zwaar getroffen zijn door de financieel- economische crisis en de Covid-19-lockdown. Deze mensen hebben grote problemen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Hij garandeert dat de VHP al klaar staat om het land snel weer op te bouwen, waardoor het volk weer gelukkig zal zijn.

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.