fbpx

Oproep noodhulp Kwamalasamutu

GFC NIEUWS- De bewoners van het dorp Kwamalasamutu zijn al meer dan twee weken verstoken van elektriciteit, ze zitten letterlijk in het donker en hebben in deze Covid-19 situatie, ook tekort aan allerlei basisgoederen.
Met de Covid-19-maatregelen wordt het met de dag moeilijker om te kunnen overleven. De misstanden van het binnenland zijn intussen onder de aandacht gebracht van VHP-voorzitter Chan Santokhi.
Zij hebben dringend hulp nodig en via de VHP-structuren hebben ze een oproep gedaan aan de partij voor noodhulp.
De VHP-voorzitter geeft aan dat dit soort misstanden prioriteit genieten en heeft er gelijk werk van gemaakt om de mensen in nood te helpen. “Mensen helpen in nood is een kenmerk van de VHP.”
Donderdag is een vlucht uitgevoerd met brandstof en basisgoederen naar het dorp Kwamalasamutu, en de bewoners aldaar beschikken nu weer over elektriciteit en voedsel.
Santokhi benadrukt dat zijn speciale aandacht uitgaat naar al de mensen die zwaar getroffen zijn door de financieel- economische crisis en de Covid-19-lockdown. Deze mensen hebben grote problemen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Hij garandeert dat de VHP al klaar staat om het land snel weer op te bouwen, waardoor het volk weer gelukkig zal zijn.

BEKIJK OOK
22-jarige vrouw laat leven in het verkeer