fbpx

Oproep KPS aan auto- en vrachtwagenbestuurders om zaken in orde te maken

GFC NIEUWS- Het Korps Politie Suriname (KPS) doet een beroep op eigenaren van auto’s en vrachtwagens, aan wie – in geval van vervallen rij-, nummer- en keuringsbewijzen dispensatie is verleend – hun zaken in orde te maken.
Gedurende de total lockdown soft stage in de periode 4 juni tot en met 20 juni, waren vele diensten van onder andere de overheid gesloten. Hierdoor konden zaken zoals verlenging van rijbewijzen en opname van uittreksels niet plaatsvinden.
Hoofdinspecteur Humphrey Naarden, tevens woordvoerder van het KPS, zegt dat de afdeling Rijbewijzen weer open is en wel met aangepaste openingstijden. Belanghebbenden kunnen met de nodige bescheiden naar de voornoemde afdeling voor het verlengen van hun rij- of nummerbewijs. In afwachting van het nieuwe document, ontvangt de persoon een strookje waarop staat vermeld tot wanneer men met het vervallen rijbewijs mag rijden. Het nieuwe bewijs moet op een aangegeven datum opgehaald worden.
Er was ook dispensatie verleend met betrekking tot keuringsbewijzen; dit omdat de keuringslokalen gesloten waren gedurende de total lockdown. Voor vervallen voertuigverzekeringen bestaat er geen dispensatie. De verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid gecreëerd dat de dienstverlening naar de klant via het internet geschiedt.
Hoofdinspecteur Naarden zegt dat de politie gedurende de huidige Covid-19-crisissituatie met verschillende aspecten rekening houdt. Hij doet echter een beroep op de burgerij om zaken met betrekking tot haar deelname aan het verkeer, in orde te maken.

BEKIJK OOK
Nier Stichting Suriname reageert op recente transplantaties in AZP