fbpx
Oproep KPS aan auto- en vrachtwagenbestuurders om zaken in orde te maken

GFC NIEUWS- Het Korps Politie Suriname (KPS) doet een beroep op eigenaren van auto’s en vrachtwagens, aan wie – in geval van vervallen rij-, nummer- en keuringsbewijzen dispensatie is verleend – hun zaken in orde te maken.

Gedurende de total lockdown soft stage in de periode 4 juni tot en met 20 juni, waren vele diensten van onder andere de overheid gesloten. Hierdoor konden zaken zoals verlenging van rijbewijzen en opname van uittreksels niet plaatsvinden.

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden, tevens woordvoerder van het KPS, zegt dat de afdeling Rijbewijzen weer open is en wel met aangepaste openingstijden. Belanghebbenden kunnen met de nodige bescheiden naar de voornoemde afdeling voor het verlengen van hun rij- of nummerbewijs. In afwachting van het nieuwe document, ontvangt de persoon een strookje waarop staat vermeld tot wanneer men met het vervallen rijbewijs mag rijden. Het nieuwe bewijs moet op een aangegeven datum opgehaald worden.

Er was ook dispensatie verleend met betrekking tot keuringsbewijzen; dit omdat de keuringslokalen gesloten waren gedurende de total lockdown. Voor vervallen voertuigverzekeringen bestaat er geen dispensatie. De verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid gecreëerd dat de dienstverlening naar de klant via het internet geschiedt.

Hoofdinspecteur Naarden zegt dat de politie gedurende de huidige Covid-19-crisissituatie met verschillende aspecten rekening houdt. Hij doet echter een beroep op de burgerij om zaken met betrekking tot haar deelname aan het verkeer, in orde te maken.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…