fbpx
Facebook Pagelike Widget

Oproep afdeling Nederland VHP, ABOP, NPS en PL aan hun politieke leiders

GFC NIEUWS- De Nederlandse afdelingen van de politieke organisaties de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP), de Nationale Partij Suriname (NPS) en de Pertjajah Luhur (PL) nemen met zorg kennis van de recente ontwikkelingen bij telling van de stembusuitslagen, met name in Paramaribo.

Dit gevoel van zorg wordt versterkt door de elkaar tegensprekende verklaringen van de autoriteiten in Suriname. Volgens de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau in Suriname, zijn alle uitgebrachte stemmen bij de verkiezingen in Suriname al geteld.

Deze geven aan dat de navolgende politieke partijen in Suriname respectievelijk de VHP, 20 zetels, de NDP, 16 zetels, de ABOP 9 zetels, de NPS 3 zetels, de BEP 2 zetels en PL 1 zetel in de wacht hebben gesleept. Op basis daarvan hebben VHP, ABOP, PL en NPS de regeercoalitie gevormd.

Suriname verkeert in een diepe economische crisis, veroorzaakt door corruptie, wanbeleid van gemeenschapsgelden door de NDP-regering.

Suriname heeft een lange democratische traditie van eerlijke, transparante verkiezingen waar politieke leiders de volkswil respecteren. Onze landgenoten in Suriname willen niet leven onder een regering die niet luistert naar de wil van het volk en haar met bloed en zweet verdient geld wegmaakt.

De Surinaamse gemeenschap in Nederland leeft mee met de vreselijke toestanden die onze mensen nu moeten meemaken in Suriname. “Wij willen niet dat onze mensen moeten leven onder een regime dat zij hebben afgewezen. Aan eenieder, doen wij een beroep om de ontwikkelingen in Suriname in het belang van de bevolking van Suriname nauwlettend te volgen en de stembusuitslag te beschermen.”

“Op de verkiezingsautoriteiten en de huidige Surinaamse regering doen wij als Surinaamse gemeenschap in Nederland een dringend beroep om de officiële verkiezingsuitslag, die al dagen op zich laat wachten zo spoedig bekend te maken, het verkiezingsresultaat te erkennen en hun volle medewerking te verlenen aan een vreedzame en harmonische overdracht van de macht binnen het formeel, wettelijk tijdstip dat hiervoor staat. De Surinaamse gemeenschap en diaspora rekent op u.”

Meer nieuws

Minister EZ doet prijscontrole

GFC NIEUWS- Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technische Innovatie ging op 30 november met de Economische Controledienst(ECD) van het ministerie op pad…

No! against gender based violence

GFC NIEUWS – We zitten nu midden in de sixteen  days of activism against gender based violence tussen 25 november en 10 december. Verschillende (overheids)organisaties…

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…