fbpx
Oproep aan samenleving om inauguratie president op Onafhankelijkheidsplein niet bij te wonen

GFC NIEUWS- Aankomende minister van Buitenlandse Zaken tevens VHP-topper, Albert Ramdien, doet een oproep op de samenleving om de inauguratie van de president en vicepresident via de media te volgen.

Burgers kunnen alleen op uitnodiging op het Onafhankelijkheidsplein komen, vanwege de COVID-crisis.

Ramdien zegt dat de aankomende regering graag een groot volksfeest gewild had. De huidige situatie dwingt hen echter daar vanaf te zien. Hij hoopt dat dit in de toekomst nog mogelijk is.

Tijdens een Buitengewone vergadering van De Nationale Assemblee op het Onafhankelijkheidsplein vindt vandaag de inauguratie plaats van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk.

De vergadering vangt aan om 10.00 uur. Het eerste agendapunt is de installatie van de vicepresident. Daarna volgt de installatie van de president plaats.

Na de installatie van de president houdt DNA-voorzitter Marinus Bee zijn toespraak, gevolgd door de inaugurele toespraak van het nieuwe staatshoofd.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.