fbpx

Oppositie wil nieuw Ontwikkelingsplan regering

Dat stellen oppositieleden in een maandag ingediende motie. De oppositie wijst erop dat de begroting in overeenstemming moet zijn met de wet en het Ontwikkelingsplan(OP).

Bij de indiening van deze begroting voor het dienstjaar 2017 bestond het OP niet, nog minder was het goedgekeurd. Verder wordt aangevoerd dat het ontwikkelingsplan geen realistische analyse geeft met betrekking tot de oorzaken van de crisis.

Ook ontbreken er maatregelen voor de beheersing van de ernstige crisis en haar vernietigende gevolgen naar de samenleving.

Verder biedt het OP onvoldoende perspectieven ter verbetering van het woon- en leefklimaat en derhalve niet zal bijdragen aan de welvaart en welzijn van de samenleving. Het plan biedt geen duurzame garantie voor uitvoering van het plan en is niet aangegeven hoe het gefinancierd zal worden.

De Nationale Assemblee kan en mag volgens de coalitie niet meewerken aan handelingen die strijdig zijn aan de bepalingen van de Grondwet en een OP goedkeuren dat niet uitgevoerd en gefinancierd kan worden.

De regering wordt opgeroepen een aangepaste Ontwikkelingsplan in te dienen welke voldoet aan de randvoorwaarden voor een effectieve uitvoering en financiering.(GFC)

Overige berichten