fbpx
Oppositie wil informatie overname Suralco vóór 25 mei

De regering moet deze zaak niet voor zich uitschijven, maar het parlement vóór 25 mei 2015 informeren over de onderhandelingen met betrekking tot de overname van de Suralco.

Chandrikapersad Santokhi van de VHP wijst de regering erop dat zij beloofd heeft om het parlement te informeren over de onderhandelingen met Alcoa/Suralco.

We horen dat er nu een overdracht wordt aangekondigd Suralco met ingang van 1 juli 2015 aan een Surinaamse entiteit; waarom krijgt het parlement geen informatie? Wat is de conceptdeal? Wie is de entiteit? Wie zullen erin participeren? Waarom is gekozen voor een periode na de verkiezingsdatum? Kan de regering het parlement zo omstandig mogelijk informeren?”, vraagt Santokhi.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…