fbpx

Oppositie wil CLAD- en strafrechtelijk onderzoek naar mislukking bouw AMC-SU

De oppositie heeft de regering in een motie opgeroepen om op zeer korte termijn een CLAD- onderzoek en eventueel een strafrechtelijk onderzoek in te doen stellen over het al dan niet onzorgvuldig handelen bij de voorgenomen bouw van het Academisch Medisch Centrum Suriname (AMC-SU).

Ook de coalitie is voorstander van een onderzoek in deze zaak. Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft dinsdag de vergadering verdaagd, totdat de onderzoeksresultaten binnen zijn.

De Islamic Development Bank (IsDB) heeft besloten om af te zien van de $ 70 miljoen financiering van het AMC-SU. De oppositie haalde aan dat het ministerie van Volksgezondheid, de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en de Project Implementatie Unit (PIU) zwaar hebben geklungeld en geblunderd, volgens financiƫnminister Gillmore Hoefdraad.

BEKIJK OOK  Buscontroleurs delen misnoegen met parlementsvoorzitter

Zonder afstemming met de financierder waren door Suriname veranderingen aangebracht aan het ontwerp van het project. De gehele planning van het op hoger brengen van de gezondheidszorg is teniet gedaan met het onzorgvuldig handelen.(GFC)