fbpx
Oppositie laakt a-nationale houding Bouterse

De gezamenlijke oppositie spreekt haar ernstige afkeuring uit voor de a-nationale opstelling van president Bouterse en veroordeelt ten strengste zijn verwerpelijke beschuldigingen aan het adres van de oppositie op de laatst gehouden Caricom -topconferentie.

Dit zeggen de oppositiepartijen NPS, VHP, ABOP en PL in een gezamenlijke verklaring naar aanleiding van de toespraak van president Desi Bouterse tijdens de 37e Caricom-top.

De gezamenlijke oppositiepartijen zeggen met ernstige verbazing kennis te hebben genomen van de gruwelijke, onwaarachtige aantijging van president Bouterse.

In een deel van zijn speech beschuldigt Bouterse de oppositie ervan alles aan te doen Suriname te destabiliseren door misbruik te maken van de verslechterde financieel-economische omstandigheden waar het land momenteel doorheen gaat en justitiële mechanismen in werking te stellen met het doel onrust te scheppen onder de bevolking, omdat zij de verkiezingen hebben verloren.

De gezamenlijke oppositie vindt het laakbaar dat een president de interne partijpolitieke aangelegenheden van Suriname bespreekt op een internationale staatshoofden vergadering, waardoor internationaal de indruk kan ontstaan dat er geen eenheid is.

De hekelt het enorm dat deze mededelingen gedaan zijn in Guyana waarmee Suriname een grensdispuut heeft. De voormelde beschuldigingen berusten totaal op onwaarheid en de internationale gemeenschap met onjuiste informatie voorzien, is een president onwaardig.

De Surinaamse gemeenschap ervaart dagelijks de effecten van het slecht gevoerd beleid in de afgelopen regeerperiode, waarop de oppositie ernstige kritiek heeft geleverd, zeggen de stellig.

De oppositie zal daarom de samenleving blijven wijzen op het buitengewoon verkwistend beleid van deze en de voorgaande regering en dat zij voorstaander is dat iedereen zich houdt aan wet en recht, zoals het hoort in een democratische rechtsstaat. (GFC)

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…