fbpx
“Opofferingsgezindheid PL-leden komt goed tot uiting tijdens Ied-Ul-Adha”

Tijdens Ied-Ul-Adha is de opofferingsgezindheid van leden van de Pertjajah Luhur (PL) bijzonder goed tot uiting gekomen.

Terwijl de ene groep onder leiding van ustaad Nasier Eskak vijf stieren naar het abattoir brengt en erop toeziet dat het slachtproces halaal geschiedt, staan andere groepen klaar bij het partijcentrum te Beekhuizen om het vlees te snijden, te verpakken en te verdelen. Ondertussen was het team van de keuken ook al bezig te koken voor de werkers.

Voor PL-voorzitter Paul Somohardjo is het bijzonder prettig om te zien hoe de leden in gotong-royong-verband de werkzaamheden aanpakken.

Hij zegt dat het een mooie afsluiting is van de activiteiten die zijn uitgevoerd in het kader van The Day of the Wong Jawa op 9 augustus, een evenement die alle verwachtingen heeft overtroffen.

Leden en sympathisanten hebben zich enorm ingezet om de herdenking van 129 jaar Javaanse Immigratie tot een overweldigend succes te maken, schrijft de partij in een persbericht.

Met het offeren van de stieren tijdens Ied-Ul-Adha worden de werkers van de partij ook erkend, stelt de PL-voorzitter. Zij krijgen als groep namelijk een derde van het vlees dat is geofferd.

Zoals de Koran het voorschrijft, is een derde deel van het vlees voor degenen die het dier hebben geofferd, terwijl een derde deel voor familie en vrienden is en het laatste derde deel voor de armen en minderbedeelden in de samenleving.

“Maar wie is nu arm?” vraag Somohardjo zich retorisch af. “Technisch gezien is nu bijna iedereen ernstig verarmd.”

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…