Opnieuw terrorist geïnspireerd door retoriek Trump, dreigt islamitisch congreslid te vermoorden

Redactie GFC Nieuws — Een van de eerste islamitische vrouwen die in het Amerikaanse Congres dient, werd met de dood bedreigd door een man die beweerde dat hij aanhanger is van Donald Trump. Kort nadat dit bekend werd, werd het congreslid verbaal aangevallen door Trump himself. Dat riep herinneringen op aan de terroristen die na massamoorden verklaarden dat zij tot hun daden kwamen vanwege het gedachtengoed van Trump.

Patrick Carlineo jr. (55) belde naar het kantoor van het Democratische congreslid Ilhan Omar en zei tegen een medewerker dat hij de politicus, die hij een terrorist noemde, zou neerschieten.

“Werk je voor de Moslim Broederschap? Waarom werk je voor haar, is ze een (***) terrorist? Ik zal een kogel door haar schedel jagen,” zei hij.

Na zijn arrestatie zei hij tegen de politie dat hij van de president houdt en dat hij “radicale moslims in onze regering haat”.

Die liefde en haat heeft hij gemeen met mensen als Anders Breivik (77 moorden), Dylann Roof (9 moorden, werd na zijn arrestatie door de politie getrakteerd op een hamburger) en Brenton Tarrant (50 moorden).

Witte identiteit

De laatste prees Trump na zijn terroristische aanslagen als “een symbool van een hernieuwde witte identiteit”. In brede kring werd een relatie gezien tussen de vreemdelingenhaat en het racisme dat Trump propageert en de acties van extreemrechtse witte terroristen.

Ilhan Omar kwam eerder dit jaar in opspraak omdat zij in tweets had gezegd dat Amerikaanse politici Israël alleen steunden omdat zij daarvoor betaald werden. Zij reageerde op de uitlatingen van Trump met de verzuchting: “Mijn Heer, vergeef mijn mensen want zij weten niet wat zij doen.”

 

Ook de Joodse Democratische Raad van Amerika keurde de aanval van Trump af.

“We veroordelen ten stelligste de aanhoudende aanval van president Trump op fatsoen en waarheid, zoals bleek uit zijn toespraak eerder vandaag voor de Republikeinse Joodse coalitie in Las Vegas,” zei Halie Soifer, Executive Director van de Raad.

Zij noemde het beleid en de retoriek van Trump “in tegenspraak met de joodse waarden.” Soifer wees erop dat het antisemitisme “is toegenomen tot ongekende niveaus als gevolg van de verdelende woorden, het beleid en de opzettelijke blindheid van Trump: “Wat er vandaag in Las Vegas gebeurde, was een schandelijke vertoning van leugens en arrogantie,”