fbpx
Opnieuw protesten tegen Frans politiegeweld na dood huisvader

Enkele honderden personen van de Frans-Chinese gemeenschap in Parijs keerde zich tegen de politie nadat een Chinese man zondag bij zijn woning was doodgeschoten door agenten.

Er ontstonden rellen en China riep de Franse ambassadeur in Beijing op het matje. Demonstranten bekogelden het hoofdkwartier van de politie en staken voertuigen in brand.

Volgens sommige media is Shaoyo Liu, vader van vijf kinderen, zondagavond doodgeschoten bij zijn woning voor de ogen van zijn gezin; de politie zou volgens die berichten zijn afgekomen op een burenruzie.

Andere media zeggen dat de man de politie met een schaar aanviel. De familie van de man ontkent dit. Weer andere media schrijven dat de man een schaar in zijn handen had omdat hij vis schoonmaakte.

Een dochter van Liu zegt tegen een Franse krant dat omstreeks 7 uur ’s avonds op de deur werd gebonsd. Door het kijkgaatje in de deur zag zij twee gewapende mannen en een vrouw.

“Mijn vader liep naar de deur met de schaar in zijn hand omdat hij vis schoonmaakte. De deur werd ingetrapt, er ging een schot af en mijn vader lag op de grond”, vertelt zij.

De Chinese regering vroeg opheldering over het incident aan de Franse ambassadeur en eiste een diepgaand onderzoek. Beijing drong tevens aan op maatregelen om de veiligheid van Chinezen in Frankrijk te garanderen.

De afgelopen maanden waren er veelvuldig demonstraties in Frankrijk van migranten die protesteren tegen politiegeweld. Zo werd enkele weken terug een man door agenten met een knuppel anaal gepenetreerd. Daar komen nog steeds mensen de straat voor op, omdat de knuppel volgens de politieleiding “per ongeluk” in de man gleed.

Meer nieuws

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…