Opnieuw problemen met rampboeing, verbannen toestel maakt noodlanding

Redactie GFC Nieuws — Een Boeing 737 MAX 8 van Southwest Airlines maakte dinsdagmiddag na een motorstoring een noodlanding op Orlando International Airport. Het toestel was op weg naar Victorville in Californië om daar te worden opgeslagen na de crashes van twee MAX 8-toestellen. De jet kreeg kort na het opstijgen motorproblemen en keerde terug naar Orlando Airport.

Southwest-woordvoerder Dan Landson zegt dat er geen gewonden waren. In het toestel zaten alleen de piloot en een copiloot. Het vliegtuig zou naar het onderhoudscentrum van Orlando worden gebracht voor verder onderzoek.

De 737 MAX 8 en 9 toestellen kregen wereldwijd een vliegverbod, nadat in oktober een vliegtuig van Lion Air uit Indonesië en recentelijk een van Ethiopian Airlines neerstortte. In beide gevallen kwamen alle inzittenden om het leven.

Onderzoekers vermoeden dat software die de automatische piloot in de toestellen aanstuurt, de ongelukken zou kunnen hebben veroorzaakt.

Het systeem zou onvoldoende zijn getest omdat Boeing haast had het vliegtuig eerder op de markt te krijgen dan een vergelijkbare jet van concurrent Airbus.

Overige berichten