fbpx

Opnieuw oproep Jazeera-journalisten met bommen zwijgen op te leggen

Een hoge functionaris in Dubai roept op tot vernietiging van de nieuwszender Al Jazeera. De omroep moet wat hem betreft platgebombardeerd worden.

Luitenant-generaal Dhahi Khalfan schreef op Twitter dat de “machine van terrorisme, het kanaal van ISIL (Islamitische Staat, red.), al-Qaida en het al-Nusra Front” gebombardeerd moest worden.

Khalfan onderstreepte zijn woorden met een bewerkte foto met daarop beelden van ISIS-leider Bakr al-Baghdadi, Osama bin Laden, Hassan Nasrallah (Hezbollah) en Yusuf al-Qaradawi (ideoloog van de Moslim Broederschap).

Al Jazeera zei in een reactie dat Khalfan aanzet tot terrorisme uit frustratie vanwege de recente aanslag op een moskee in de Sinai.

https://www.gfcnieuws.com/2017/11/bijna-200-doden-bij-aanval-op-egyptische-moskee/

Het Westen is al jaren vastbesloten Al Jazeera het zwijgen op te leggen, omdat de zender consequent verschillende invalshoeken van conflicten in het Midden-Oosten laat zien, waarbij ook groepen aan het woord komen die door met name de Verenigde Staten worden gezien als terroristen.

In 2005 lekte een memo uit waarin de toenmalige Amerikaanse president Bush en de Britse premier Blair de mogelijkheden bekeken om het hoofdkwartier van Al Jazeera in Qatar te bombarderen.

In april 2003 beschoot Amerika een vestiging van Al Jazeera in Bagdad. Daarbij werd een journalist gedood.

Een paar jaren daarvóór werd een kantoor van Al Jazeera in Kaboel platgebombardeerd door de Amerikanen.