fbpx

Opnieuw jonge bodybuilder (29) dood: ‘dit is de meest gevaarlijke sport’

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Gisteren werd de bodybuilding wereld opnieuw in diepe rouw gedompeld door het heengaan van de bekende Amerikaanse influencer en bodybuilder Bostin Loyd, 29-jaar.

Hij zou volgens de befaamde coach Dave Palumbo thuis na de training in de keuken in elkaar zijn gezakt in het bijzijn van zijn vrouw Ariella.

Gebruikte hoge doses anabolen

Van hem was bekend dat hij sinds zijn tienerjaren hoge doses anabolen gebruikte en veelvuldig experimenteerde met diverse (stimulerende) middelen.

Bostin loyd, dit is de meest gevaarlijke sport

Bostin Loyd.

Hij was één van de eerste ‘fitness-influencers’ die daar open en eerlijk over sprak in tegenstelling tot anderen die hun dopinggebruik verhulden, en kreeg daardoor een nogal speciale status in de online fitnesswereld.

Nierproblemen mogelijk verergerd door peptide

Bostin, die overigens ook vader was, leed al geruime tijd aan nierproblemen. Mogelijk werden deze verergerd of veroorzaakt door een peptide die hij nabij het orgaan injecteerde, met als doel vetverlies.

Vermoedt wordt dat hij stierf door een hartstilstand, mogelijk veroorzaakt door een te hoog kaliumniveau vanwege zijn nierziekte, hoewel een autopsie de doodsoorzaak nog moet bevestigen.

Een ruim aantal vrij jonge sportgenoten ging de 29-jarige de afgelopen tientallen jaren al voor.

Krachttraining juist erg gezond, zegt Jonathan Clarke

Aan GFC Nieuws vertelt de Europese verjongingsexpert Jonathan Clarke dat krachttraining juist heel erg gezond is. Het probleem zou echter liggen bij de grote hoeveelheid doping die deze sporters gebruiken.

BEKIJK OOK
Dame (37) met extreem lange vrouwenbaard: 'ik ben getrouwd en heb vier vriendjes'

Volgens hem is het algemeen bekend dat top bodybuilders extreem hoge doses prestatieverbeterende middelen, groeihormoon (GH), diuretica en insuline gebruiken, die vaak desastreuze gevolgen hebben voor de gezondheid.

jonathan clarke | GFC

Jonathan Clarke.

Elke bodybuilder moet een bloeddruk meter in huis hebben

“Veel bodybuilders zijn niet proactief bezig met hun gezondheid of hebben er weinig verstand van”.

“Het is voor hen essentieel om zeer regelmatig onderzoek te doen om belangrijke parameters zoals hun lipidenprofiel, hemoglobine, hematocriet, nierfunctie, leverfunctie, calciumscore en dergelijken goed in de gaten te houden”.

“Het instandhouden van een gezonde bloeddruk is van fundamenteel belang. Elke bodybuilder hoort een bloeddrukmeter in huis te hebben, en in geval van hypertensie in overleg met een arts te starten met een angiotensinereceptorblokker (ARB) of een ACE-remmer”, aldus Jonathan Clarke.

‘Dit is de meest gevaarlijke sport’

De bekende Canadese voormalig topbodybuilder Greg Doucette vindt de sport de gevaarlijkste en pleit regelmatig voor meer bewustzijn.

foto artikel ter illustratie

Bekijk hier alle publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.