fbpx

Opnieuw gouden oogst voor Inheemse cassave gastronomie

Voor de tweede keer op rij wint Suriname de gouden medaille en de Hans Schenk Commemorative Award for Most Innovative Dish Utilizing Indigenous Ingredients voor het gebruik van traditionele cassave.

Deze prijzen zijn weggelegd voor Junior Chef Yamuro Zuiverloon, die het vorig jaar de zilveren medaille op het onderdeel ‘Junior Chef of the Year’ won. Van hoofd jurylid Peter Olsacher kreeg hij als evaluatie mee: “Solid Dish” & “You need to have the balls to kick this off”.

Het is namelijk de eerste keer dat een junior chef er met deze prijs vandoor gaat. Als land wint Suriname de zilveren medaille in the ‘Culinary Competition for teams’, een tree hoger dan het brons dat vorig jaar werd gewonnen.

De individuele prijzen gaan naar Pastry Chef Xaviera Mijnhijmer voor ‘Pastry Chef of the Year’; Raktnil Mahes wint eveneens zilver in de competitie voor ‘Beef Mystery Basket Individual Competition’ en chef Gilbert Wirjomoenawi wint zilver voor de ‘Seafood Mystery Basket Individual Competion’.

De bronzen medailles gaan naar de ‘Bartender of the Year’, Stefano Greb en de laatste naar chef Lorenzo Harper voor de ‘Chef of the Year competition’.

De groei van het team is merkbaar als er een vergelijking wordt getrokken met de afgelopen twee jaar.

Suriname voelde zich dit jaar gesterkt door de aanwezigheid van hoofdsponsors Patrick Wolterstorff van Keurslager/Interfarm NV en Dave Boucke van Torarica Group of Hotels. Beiden zijn het met elkaar eens dat de jaarlijkse gang van Suriname naar de Taste of the Caribbean vanaf nu veel meer draagvlak verdiend.

Teammanager Sherwin Alexander glundert van trots wanneer zijn team de ene na de andere prijs in de wacht sleept.

“Het harde werken wordt beloond, maar het smaakt naar meer. Voor 2018 komt er een gestructureerde aanpak voor wat betreft onze voorbereidingen.”

Ook het bestuur van de Suriname Chefs Associatie die aanwezig was in de personen van Patrick Woei (voorzitter) en Rosita Leeflang (secretaris) is ervan overtuigd dat samen met de persoonlijke inzet van elk individu Suriname veel hoger op de culinaire ladder kan komen. Dit zal namelijk een spin-off hebben naar andere sectoren, zoals toerisme, educatie en hospitality.(GFC)

Overige berichten