fbpx
Opnieuw gewonden bij kaasrollen; Canadees wint Brits evenement

Redactie GFC Nieuws — Bij het jaarlijkse kaasrollen, maandag in het Engelse graafschap Gloucester, vielen ook dit jaar veel gewonden. Beelden van het evenement tonen hulpverleners die proberen de slachtoffers op te lappen.

 

“Waarschuwing: kaasrollen is een gevaarlijke activiteit voor zowel deelnemers als toeschouwers… U woont dit geheel op eigen risico bij!”

Het plakkaat bij de toegang tot Cooper’s Hill waar gekaasrold zal worden, zou eigenlijk voldoende moeten zijn om brave huisvaders en hun kroost tot inkeer te brengen.

Bij dit festival, dat dateert uit de 18e eeuw, wordt een kaaswiel (een lichtere neppe versie) van een steile heuvel gerold. Dappere doldrieste dwazen rennen er achteraan om de kaas te pakken te krijgen.

Heuvelafwaarts sprinten levert een oncontroleerbare snelheid op. Hierdoor vliegen de deelnemers al gauw als lappenpoppen door de lucht, met talloze blessures tot gevolg.

Het evenement trok ook dit jaar weer duizenden bezoekers en een groot aantal internationale media.

De finale bij de mannen werd gewonnen door Mark Kit (21), die speciaal voor de race was overgevlogen uit Canada. Flo Early (28), de winnares bij de vrouwen, geeft er voortaan de brui aan. Haar enkels kunnen het geweld niet langer aan.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…