Opnieuw gewonden bij kaasrollen; Canadees wint Brits evenement

Redactie GFC Nieuws — Bij het jaarlijkse kaasrollen, maandag in het Engelse graafschap Gloucester, vielen ook dit jaar veel gewonden. Beelden van het evenement tonen hulpverleners die proberen de slachtoffers op te lappen.

 

“Waarschuwing: kaasrollen is een gevaarlijke activiteit voor zowel deelnemers als toeschouwers… U woont dit geheel op eigen risico bij!”

Het plakkaat bij de toegang tot Cooper’s Hill waar gekaasrold zal worden, zou eigenlijk voldoende moeten zijn om brave huisvaders en hun kroost tot inkeer te brengen.

Bij dit festival, dat dateert uit de 18e eeuw, wordt een kaaswiel (een lichtere neppe versie) van een steile heuvel gerold. Dappere doldrieste dwazen rennen er achteraan om de kaas te pakken te krijgen.

Heuvelafwaarts sprinten levert een oncontroleerbare snelheid op. Hierdoor vliegen de deelnemers al gauw als lappenpoppen door de lucht, met talloze blessures tot gevolg.

Het evenement trok ook dit jaar weer duizenden bezoekers en een groot aantal internationale media.

De finale bij de mannen werd gewonnen door Mark Kit (21), die speciaal voor de race was overgevlogen uit Canada. Flo Early (28), de winnares bij de vrouwen, geeft er voortaan de brui aan. Haar enkels kunnen het geweld niet langer aan.

Overige berichten