fbpx
Oplossing voor wegverzakking Saramacca

GFC NIEUWS- De Wegenautoriteit (WA) heeft in het laatste weekeind van april werkzaamheden aan de Oost – Westverbindingsweg West in Saramacca uitgevoerd.

Er is met man en macht gewerkt om een duikerverzakking ter hoogte van km.83.6 tot het verleden te doen behoren. Volgens Anil Sewrattan, projectleider Wegenautoriteit, was het aanvankelijk de bedoeling om de aansluiting van de duiker over de gehele breedte van weg te vervangen, maar de fysieke omstandigheden wezen anders uit.

Vandaar dat er voor een tijdelijke oplossing is gekozen, ter verhelping van de geconstateerde lekkages aan de duikers. De aanpak is als volgt geweest:

1. stortwerk met grind beton op de duikers
2. opbouw van het weglichaam bestaande uit 150 cm.
klinkzand en 40 cm. base course
3. bestrating met straatklinkers

De Wegenautoriteit werkt momenteel plannen uit voor een structurele oplossing. Het verkeer heeft als zodanig geen last ondervonden gedurende de werkzaamheden, omdat de weg niet volledig was afgesloten.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…