fbpx
Oplichters in de kraag gevat

De 25-jarige Stefanus L. en Steven L. zijn op woensdag 30 december aangehouden door de politie van het bureau Nieuwe Haven vanwege oplichterij. Zij presenteerden zich als bestuursambtenaar en politieman en wisten zo een winkelier SRD 1.000 lichter te maken.

De twee mannen gingen op dinsdag 29 december naar een supermarkt  aan de Hernhutterstraat. En deelden de winkelier mee dat zij er waren voor controle werkzaamheden. De vergunning van de winkeleigenaar en andere goederen werden gecontroleerd.

De winkelier kreeg te horen dat zijn vergunning vervallen was en dat hij ook vervallen levensmiddelen in de winkel had staan. Dat zou hem veel boete kosten. In plaats van de hoge boetes mocht de winkelier SRD 1,000 betalen. Hij gaf de mannen het bedrag.

Naderhand is de winkelier tot de ontdekking gekomen dat zijn vergunning niet vervallen was. Hij schakelde de politie in. Op camerabeelden zijn de handelingen van de twee mannen bekeken. De neppe politieman, die ambtenaar van de Dienst Bijstand en Beveiliging Suriname (BBS’er) is, is op zijn woonadres aangehouden. Zijn comparant Stefanus meldde zich aan op het politiebureau.

De politie van het ressort Centrum kreeg eveneens melding van een soortgelijk geval waarbij dezelfde werkwijze is gehanteerd. De verdachte hield ook daar de winkelier voor ambtenaar te zijn van de Economische Controle Dienst. Hij deed dat samen met een andere man, die zich uitgaf  als een ambtenaar van een  ministerie.

Het blijkt dat het om dezelfde BBS’er en zijn comparant gaat. Terwijl de BBS’er ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd, gaf Stefanus aan SRD 450 uit de buit van hem te hebben ontvangen. De mannen zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.  De politie onderzoekt deze zaak verder.

 

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…