fbpx
Oplevering project “Vernieuwen van de riolering Zwartenhovenbrugstraat” een feit

GFC NIEUWS- De riolering van de Zwartenhovenbrugstraat is vernieuwd.

Het project “Vernieuwen van de riolering van de Zwartenhovenbrugstraat”, dat minder dan drie jaar terug gestart is, is opgeleverd. De oplevering van dit rioleringssysteem is enorm belangrijk, gezien de deze weg jarenlang in slechte staat verkeerde.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) bedankte vooral de buurtbewoners en winkeleigenaren als eerste voor hun medewerking. Vaak wordt, volgens de OW-minister, vergeten welke schade wordt aangericht en of de mensen gecompenseerd worden. “Binnen het huidig beleid zal rekening hiermee gehouden worden bij grootschalige projecten dat mensen goed voorbereid worden”, zei de bewindsman tijdens de oplevering.

Minister Nurmohamed gaf aan dat een prachtige weg is neergezet, maar dat de riolering erg belangrijk is. “We kunnen een hele mooie weg neerzetten, maar als wij het probleem van afwatering niet aanpakken, dan hebben we een probleem met het onderhoud van de weg. Soms is de oplossing technisch gezien niet zo gemakkelijk, maar het aspect van de pompgemalen heeft onze aandacht”, verzekerde minister Nurmohamed.

Volgens districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost is de oplevering van dit rioleringssysteem van eminent belang. “Weggebruikers van zuid naar noord en van oost naar west maken dagelijks dankbaar gebruik van deze meest belangrijke straat in de binnenstad. Voorheen zat de weg vol hobbels en er heerste een behoorlijke chaos op de weg. Wat we thans zien is een enorme verbetering. Verbetering voor eenieder, van de weggebruikers tot de ondernemers in deze straat. Mijn complimenten voor de inzet en het harde werk”, complimenteerde de burgervader eenieder die betrokken was bij dit project.

De Zwartenhovenbrugstraat is twee kilometer lang. Onder de volledige weg is een hoofdriool aangelegd, die op sommige delen uit twee strengen bestaat en sommige een streng. Aan weerszijden van de weg is een lateraal riool aangelegd, dat weer verbonden is met het hoofdriool.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…