fbpx
Oplevering nieuwe Zwartenhovenbrugstraat voor de deur

GFC NIEUWS- De oplevering van het project ‘Vernieuwing riolering Zwartenhovenbrugstraat’ staat voor de deur.

Op 23 april heeft aannemer Baitali een aanvang gemaakt met het aanbrengen van de toplaag. Dit zal in vier fases geschieden, waarbij steeds een weggedeelte zal worden afgesloten voor het verkeer. Hierna zal de wegbelijning plaatsvinden. Na deze werkzaamheden wordt overgegaan tot de oplevering.

Angelito del Castilho, projectmanager van Baitali, legt uit dat afgelopen is gestart met het aanbrengen van het tweede deel van de toplaag. De aannemer was twee weken met de werkzaamheden gestopt uit gezondheidsoverwegingen vanwege COVID-19. Het aanbrengen van de toplaag zal volgende week donderdag en vrijdag worden afgerond en wel tot het kruispunt met de dokter Sophie Redmondstraat.

De volgende stap betreft het contractuele werk, namelijk de belijning, waarvan de start is gepland voor de tweede week van mei. Daarbij zal meteen de bebording worden afgerond. Hierna zal wordfen overgestapt op het meerwerk dat de aannemer heeft meegekregen. Dit betreft het treffen van voorzieningen om de riolering van de dokter Sophie Redmondstraat op dat van de Zwartenhovenbrugstraat aan te sluiten. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk alvorens het kruispunt verhard kan worden. Hiermee wordt ook voorkomen dat er eerst verhard worden om vervolgens open te breken.

Del Castilho zegt dat het aanbrengen van de toplaag in fases geschiedt, dit omdat vanwege de verkeerssituatie de wegstrekking waar er gewerkt zal worden, zal worden afgesloten. Verder heeft dit ook te maken met het feit dat er inspectieputten in het wegdek liggen en die op de juiste hoogte moeten worden gesteld zodat ze netjes aansluiten op de asfaltlaag. Het eerste deel van de toplaag is vorige week aangebracht en wel vanuit de Gemenelandsweg tot de Drambrandersgracht.

Het volgende deel loopt van Drambrandersgracht naar de Prinsenstraat, terwijl en het laatste traject loopt van de Prinsenstraat naar de dokter Sophie Redmondstraat. Dit gedeelte wordt volgende week donderdag en vrijdag tijdelijk afgesloten.

De projectmanager benadrukt dat de afsluiting alleen gedurende de werktijden zal geschieden. “Na de werktijden wordt de weg weer compleet opengesteld zodat het verkeer zich vrijelijk kan bewegen,” aldus Del Castilho.

De belijning van de straat is ingepland voor de tweede week van mei. Het ontwerp is reeds goedgekeurd door de opdrachtgever. Het wachten is op het afronden van de asfalteringswerkzaamheden zodat premarkering kan geschieden. Na de premarkering volgt het aanbrengen van de thermoplastische wegmarkering.

Del Castilho benadrukt dat over niet al te lange tijd er sprake is van een compleet gerenoveerde Zwartenhovenbrugstraat. “Maar dat betekent nog niet dat het een racebaan is,” zegt hij. De projectmanager roept de samenleving op zich te houden aan de veiligheidsvoorschriften. Er zijn volgens hem maximale snelheden aangegeven.

Del Castilho: “Er wordt niets aan het toeval overgelaten om het overzichtelijk en duidelijk te maken voor de weggebruiker waar hij moet staan op de rijbaan.” De samenleving wordt opgeroepen te genieten van de parkeergelegenheden e deze op een correcte wijze te gebruiken.

Meer nieuws

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.