fbpx

Oplevering fase 1 studentenflats in zicht

Minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie, bracht onlangs een oriëntatiebezoek aan het project, ‘The construction of three facilities within the area of the Anton de Kom University Suriname’, om een beeld te krijgen van de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Vergeleken met de vorige oriëntatie van de minister ongeveer vier maanden geleden, is er volgens hem veel veranderd. Hij geeft aan onder de indruk te zijn van de vorderingen.

Het project, dat uit 4 fasen bestaat, wordt uitgevoerd door het buitenlands aannemingsbedrijf LR Group Italy, die werkt met een tal van lokale aannemers. De directievoering ligt in handen van Sunecon Raadgevend ingenieursbureau. Het streven is om de eerste fase van het project eind september op te leveren. In deze fase worden twee studentenflats opgezet.

Één van de gebouwen telt drie verdiepingen en heeft 70 kamers, waarbij 2 studenten per kamer kunnen blijven. Het tweede gebouw heeft vier verdiepingen, met vier studenten per kamer. De kamers zijn voorzien van airconditioning en warm water.

BEKIJK OOK
Santokhi onderstreept inspanning Corps Diplomatique tijdens Nieuwjaarsreceptie

Naast de slaapkamers, die volledig zijn ingericht, met bedden, klerenkasten, studiebureaus en lockers, zijn er ook publieke ruimtes per verdieping, waarbij de studenten kunnen samenkomen. De gebouwen zijn ook voorzien van een lift. Minister Pengel geeft aan dat er binnenkort meer dan 300 studenten alvast opgevangen kunnen worden in deze 2 studentenflats.

Behalve de twee studentengebouwen, komen in de eerste fase ook een cafetaria/ restaurant voor ongeveer 500 personen, een laundry room en een mini-shop met daarin een kantoorruimte voor het complex, aan de orde. Deze ruimtes zijn al afgebouwd en voor het grootste gedeelte al ingericht met de nodige faciliteiten en apparatuur.

De aannemer heeft rekening gehouden met het weer in Suriname en heeft ervoor gezorgd dat er gebruik gemaakt is van duurzaam materiaal, dat weinig onderhoud nodig heeft. Zo hoeft het gebouw niet geschilderd te worden en is het af en toe wassen met een hoge drukspuit voldoende.

De oplevering van fase 1 zal eind september 2018 plaatsvinden.