fbpx

Opleiding tot huwelijksambtenaar in oktober van start

De voorbereidingen voor de opleiding tot huwelijksambtenaar zijn afgerond. Volgens plan zal deze opleiding in oktober van start gaan. In samenwerking met Vorming en Opleiding (VO) zijn er naar mogelijkheden gezocht om de opleiding op een gemakkelijke manier en met minder kosten af te draaien. Er zijn in totaal 114 geregistreerden, waaronder 80 voor Paramaribo en omgeving en 34 voor Nickerie.

Vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) wordt speciale aandacht geschonken aan de diverse religiën in Suriname. Dit, vanwege het feit dat het een beleidsverantwoordelijkheid is van Biza, behorende tot het beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden.

De opleiding tot huwelijksambtenaar is gericht op de huwelijkswet van 1973. In de wet staan richtlijnen opgenomen om een huwelijksambtenaar te kunnen worden. Op grond van die richtlijnen is er een instellingsbesluit opgemaakt en uitgegeven.

De voorbereidingen zijn gericht op het bestaan van zowel een theoretisch als praktisch deel. Daartoe behoren ook het zoeken van docenten en een geschikte locatie voor het verzorgen van de opleiding. Met de geregistreerden moet nu nog worden afgestemd in welke periode zij de opleiding willen volgen.

BEKIJK OOK
Nationale energievisie nodig voor structurele groei en ontwikkeling

Stanley Soeropawiro, Beleidsadviseur Religieuze Aangelegenheden, zegt dat alle religiën het huwelijk zien als één van de belangrijke fundamenten van het geloof. “Door goede huwelijken kan men het geloof beter appreciëren. We krijgen dan betere gezinnen en die betere gezinnen zorgen ervoor dat we een betere gemeenschap krijgen. Want als zij het werk goed doen, religiën in feite opnemen bij het voltrekken van de huwelijken, dan hebben zij in feite een heel goede bijdrage geleverd. Dat is een indirecte bijdrage vanuit ministerie, om dat stukje te kunnen faciliteren.”