fbpx

Opleiding SBEC levert 21 gediplomeerde crèchehoofden af

In totaal 21 crèchehoofden van de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), hebben tijdens een plechtige ceremonie hun certificaat in ontvangst genomen na het succesvol afronden van de opleiding tot Crèchehoofd.

De minister van Sozavo, André Misiekaba, sprak de geslaagden tijdens de certificaatuitreiking maandag toe. Hij begrijpt dat het voor sommigen niet gemakkelijk was, aangezien deze na tientallen jaren weer in de schoolbanken zaten om een opleiding te volgen. “Maar zoals u weet, zijn wij nooit te oud om iets te leren en dat hebben deze dames bewezen. U heeft slapeloze nachten gehad. U heeft vele offers moeten brengen, maar uw inzet wordt nu beloond”, benadrukte de bewindsman.

De stichting Beheer en Exploitatie Crèches focust zicht op de opvang van kinderen in de leeftijdsklasse 0-6 jaar. Hierbij wordt er onder meer rekening gehouden met de standaarden van Early Childhood Development (ECD) en de Wet Opvanginstellingen.

BEKIJK OOK
e-Governance Academy of Estonia zal CBB ondersteunen bij digitalisering registratieprocessen

Het ministerie dat de uitvoerder is van deze wet, zal volgens de bewindsman alles in het werk stellen dat kinderen in opvanginstellingen, zoals overheidscrèches volgens adequate standaarden worden opgevangen.

De minister is van mening dat naast goede fysieke omstandigheden van de opvanginstellingen het ook belangrijk is dat het personeel de nodige vaardigheden in huis heeft om de kinderen goed te kunnen begeleiden. Als beleidsmaker is hij zich ervan bewust dat personeel moet worden getraind. “Ik ben daarom zeer verheugd dat werkers van onze crèches zijn getraind”, zegt de bewindsman.