fbpx

Opleiding huwelijksambtenaar voor dit jaar in afrondende fase

De belangstelling voor de opleiding tot huwelijksambtenaar is groot. De eerste lichting heeft het theoretisch en praktisch gedeelte reeds afgerond, terwijl de tweede lichting in december klaar moet zijn. Het gaat in totaal om 152 deelnemers vanuit de verschillende religieuze organisaties.

Met deze opleiding krijgen de deelnemers tools en vaardigheden mee om een religieus huwelijk met alle bijbehorende rituelen te voltrekken, dat direct ingeschreven kan worden bij de burgerlijke stand”, zegt Stanley Soeropawiro, Beleidsadviseur Religieuze Aangelegenheden van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Religieuze organisaties vinden het erg belangrijk dat mensen binnen de kerken, de gemeentes, moskeeën of mandirs op religieuze wijze in het huwelijk kunnen treden. De wet biedt ook de mogelijkheid om op een religieuze manier het huwelijk te voltrekken. Dat kan op de eigen locatie, zoals thuis, in de kerk, in de moskee, of in de mandir. Dat wordt direct een wettig huwelijk.

OOK INTERESSANT
Actiepunten Platform Rijstsector in uitvoering

De opleiding bestaat uit vier lesdagen theorie en drie dagen praktijk. Tijdens het theoretisch gedeelte wordt de deelnemers aangeleerd hoe religieuze huwelijken te voltrekken en welke stappen er hierna volgen om het huwelijk wettig te maken. De deelnemers maken na deze modules een tentamen en gaan vervolgens het veld in om de praktische werkzaamheden uit te voeren.(GFC)