fbpx

Opkoopprijs rauwe melk vanaf vandaag SRD 17,50 per kg

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanaf vandaag is de opkoop van rauwe melk verhoogd met 25%. De prijs is gegaan van SRD 14.00 naar SRD 17.50 per kilogram (kg) en de transporteurstoeslag is aangepast naar SRD 1 per kg.

Hiermee heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) het advies van de melkveesector wederom overgenomen. De melkveeboeren zijn ingenomen met deze verhoging, meldt het ministerie in een bericht.

Door de stijgingen van voerprijzen en andere inputs op de nationale en internationale markt wordt getracht om niet alleen de melkveesector lonend te houden voor de melkboeren, maar ook de productie van melk te garanderen voor de consument.

De regering heeft bepaald dat de consumentenprijs van gepasteuriseerde volle melk voor de sociaal zwakke huishoudens, geregistreerd door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, wordt gesteld op SRD 22,50 in plaats van SRD 27,50. Landelijk zijn er 13 distributiepunten geïdentificeerd van waaruit de verkopen zullen geschieden aan sociaal zwakke huishoudens.

BEKIJK OOK
Protestactie Hollandse Kamp tegen grond uitgifte en ontbossing woon- en leefgebied

Om de lokale rauwe melkproductie te stimuleren en de import van melkpoeder enigszins te verminderen gaat de regering via het ministerie van LVV, 1.500 melkkoeien importeren van het ras Girlando.

Er is reeds een aanvang gemaakt met de bouwwerkzaamheden van een quarantaine ruimte om deze melkkoeien te zijner tijd op te vangen. Hiermee is er een basis gelegd om de melkveesector verder te ontwikkelen.