fbpx

Operatie ‘Veilig Suriname’ in gevaar

GFC NIEUWSREDACTIE- De voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atoimpai, heeft vandaag ALLE politieambtenaren die zich hadden aangemeld bij de Politie Academie weggestuurd.

Vanwege de operatie “Veilig Suriname” moeten politieambtenaren na de nachtdienst (21.00 uur tot 06.00 uur) zich omstreeks 14.00 uur weer aanmelden bij de Politie Academie om tot 02.00 uur in de ochtend de volgende dag te werken.

Ze moeten dus 12 uren onafgebroken door werken, terwijl ze niet goed uitgerust zijn van de vorige nachtdienst. En dan moeten ze morgen weer om 06.00 uur beginnen aan de morgendienst, zegt Atompai.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie lanceerde op 15 december de operatie ‘Veilig Suriname’. De operatie zal vier maanden duren.

Tijdens deze operatie zal de nadruk gelegd worden op de preventie van vermogensdelicten zoals berovingen en inbraken. Ook zal de handhaving van de Covid-19-maatregelen opgevoerd worden.

De verkeershandhaving waaronder de snelheidscontroles op de weg zullen tijdens deze operatie ook prioriteit krijgen. Eén van de speerpunten van deze operatie is de Wet Verdovende Middelen, waarbij er extra aandacht besteed zal worden aan de bestrijding van de drugshandel.

BEKIJK OOK
Hoeveelheid cocaïne en illegale sigaretten aangetroffen in woning

Atompai vindt dat de minister niet heeft afgestemd met de Politiebond. Opmerkelijk is dat de politieleiding wel aanzat tijdens de lancering van de operatie.

Deze operatie zal niet alleen door het Korps Politie Suriname worden uitgevoerd, maar is er ook gedacht aan de externe partners zoals het Nationaal Leger en de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname. Tevens zal er een beroep gedaan worden op de particuliere beveiligingsbedrijven.

Op social media wordt verontwaardigd gereageerd op deze actie van de Politiebond en vragen menigeen zich af wie de werkgever is. De bond wekt de indruk dat zij de criminaliteit in stand wilt houden, wordt aangehaald. De minister wordt opgeroepen om ballen te tonen, omdat de bond op de stoel van de werkgever wil gaan zitten.