fbpx
Operatie ‘Drin dresi wakti siki’ verloopt vlot

GFC NIEUWS- Op de rivieren langs de oost- en westgrens van Suriname is er minder beweging.

Hoewel er enkele koppige burgers zijn die toch proberen door de mazen in het systeem te glippen, zijn er geen bijzondere aandachtspunten te melden. “Overtreders van de regels worden vanwege de strategische plekken van de controle onderschept”, zei majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid, over de operatie ‘Drin dresi wakti siki’.

In het westen zijn alle posten ingenomen en zijn er weinig problemen genoteerd. Behalve de vissers die toestemming willen om de rivier op te mogen, zonder een officieel verzoek te hebben gedaan bij het COVID-19 Managementteam.

In het midden-Surinamegebied is bij ondernemers veel vraag naar toestemming om zich te verplaatsen buiten hun grens. Babel legde uit dat er een segmentering is tussen het zuiden en het noorden. “Men mag zich niet verplaatsen binnen het gebied. Ondernemers die in deze gebieden opereren, moeten een verzoek voor toestemming om zich te verplaatsen tussen deze gebieden indienen bij het covid-19 managementteam. En indien men naar Paramaribo moet, kan daarvoor toestemming worden gevraagd bij de DC’s van het desbetreffend gebied die het COVID-19 Managementteam vertegenwoordigen. Men mag zich wel vanuit Paramaribo naar die gebieden verplaatsen.”

De oostgrens die vanwege eerdere onregelmatigheden voor een dreiging zorgde, heeft veel aandacht gevraagd. “Ook in dit gebied is er nu veel minder beweging.”

Bij de controleposten worden nu temperatuurmetingen gedaan, ter ondersteuning van de gezondheidszorg om Suriname COVID-vrij te houden.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…