fbpx
Operatie ‘Drin Dresi wakti siki’ overgedragen aan Juspol

GFC NIEUWS- De landelijke operatie ‘Drin Dresi Wakti Siki’ is formeel door de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), kolonel Danielle Veira, aan de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi overgedragen.

Het Ministerie van Justitie en Politie heeft vanaf dinsdag 1 september de algehele coördinatie van dit project overgenomen.

De operatie met de bedoeling om Covid -19 buiten de grenzen van Suriname te houden, is in april van start gegaan. Het project zal op basis van de grondwettelijke verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de interne veiligheid door het Korps Politie Suriname (KPS) worden geleid. Dat deel van de s’ landsgrenzen berust bij het Ministerie van Defensie. Het Directoraat Nationale Veiligheid zal in de tussentijd de ervaring met de politie delen, zodat de uitvoering steeds verbeterd wordt.

Er zal worden nagegaan als de controleposten die eerder werden gehanteerd, gehandhaafd blijven. De controle posten zijn neergezet om de uitwijkposten te kunnen beheersen en persoonsbewegingen te traceren. Alle relevante actoren zullen betrokken worden om de voortgang van de operatie aan te scherpen.

Directeur Veira heeft tijdens de overdracht gepleit voor een betere relatie tussen beide ministeries Defensie en Juspol. Verder ziet zij graag dat de aanpak van de operatie gedecentraliseerd wordt.

Volgens Justitieminister Amoksi gaat het om een goede aanpak van zaken en er zal sowieso gebruikt worden gemaakt van de expertise van de kolonel en het team dat eerder met het bijl hadden gehaakt.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.