fbpx

Opening culturele trekpleister ‘Waka Pasi Craft & More’

GFC NIEUWS-Waka Pasi Craft & More zal een weerspiegeling zijn van ons Surinaams cultureel erfgoed.

De opening van Waka Pasi Craft & More vindt plaats op 7 augustus en zal opgeluisterd worden door verschillende culturele optredens.

Verder zullen er verschillende sprekers zijn, waaronder de ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal.

India schonk de grand aan ons land die dit project mogelijk maakte, zegt first lady Ingrid Bouterse- Waldring.

Waka Pasi moet worden gezien als een plek waar met terecht kan voor kunstwerken en overige, uit verschillende culturen van ons land.

De Waka Pasi heeft geen verplichte ingang. De first lady geeft aan dat de standhouders ‘s morgens verplicht zijn open te gaan en het voor de rest van de dag zelf mogen bepalen.

Waka Pasi is een hele mooie plek om te wandelen en is bestemd voor iedereen, zowel de toerist als de Surinamer. Wil je toeristen aantrekken, dan moet alles er keurig uitzien, zegt de first lady.

BEKIJK OOK
Twee top legerfunctionarissen VS en Colombia naar Suriname

Met de standhouders zijn afspraken gemaakt om de plaats zo schoon mogelijk te houden.

“Waka Pasi gaat samen getrokken worden met de Palmentuin, want de Palmentuin moet weer opleven. Het is in de binnenstad het enige park waarover wij beschikken. Samen met Openbaar Groen wordt gewerkt aan de verfraaiing van de tuin en zal er een toilettengroep worden geplaatst. De gedachtegang is om naar Kerst toe de Palmentuin te veranderen in een kerstmarkt. De Waka Pasi moet een plek worden waar iedereen graag komt. We gaan verschillende dingen organiseren,” zegt de first lady zeer enthousiast.